8.5 C
New York
donderdag 19 mei 2022

Doorstart voor Uitbus Plus: SeniorenBus Zuidplas

De reacties op de noodkreet van de Stichting UitBus Plús in het Hart van Holland en overgenomen in andere bladen waren talrijk en heftig. Duidelijk werd, dat dit succesproject niet mag verdwijnen.

Een aantal mensen wil in samenwerking met het bestuur en de vrijwilligers van de Uitbus Plús de activiteiten voortzetten via een nieuwe stichting: de Stichting SeniorenUitbus Zuidplas in oprichting. Met zowel financiële als inhoudelijke steun van de vorige stichting kunnen zij voortvarend van start.

Met een bestuur van 6 enthousiaste leden m/v zullen zij de verantwoordelijkheid aangaan en veel zelf ter hand nemen. Ook zullen zij in het busteam (chauffeur en begeleider) gaan meedraaien.

Bijzondere dank gaat uit naar Dick en Ria Moerman-Wakker die het initiatief hebben genomen voor dit bijzondere project, voor hun jarenlange tomeloze inzet.

Het bestuur van de nieuwe stichting doet een oproep aan zowel nieuwe als bestaande vrijwillige chauffeurs (met klein rijbewijs) en begeleiders vanaf 25 jaar, om een aantal dagen per maand mee te doen. Zij zullen intern goed worden ingewerkt.

Wegens de coronamaatregelen kunnen op dit moment geen uitjes worden georganiseerd, maar zodra dat weer mogelijk is, zal het programma opnieuw opgestart worden.

Vrijwillligers kunnen zich aanmelden bij Martin Damen, telefoonnummer 06-31249266. Of per e-mail: secretariaat@seniorenuitbuszuidplas.nl

Advertentie