vrijdag 26 april 2024

Valse start dames Jumbo ZVH

Zaterdag speelden de Jumbo ZVH dames weer de eerste competitie wedstrijd van het jaar, na twee maanden gedwongen rust. In de ontmoeting in Driebruggen waren de Zevenhuizense dames niet succesvol en moesten de volle winst van 4-0 aan DVC laten, via de setstanden 25-18, 25-21, 27-25 en 25-17.

Coach René van Essen kon niet beschikken over Marielle Gerritsen en stuurde de volgende basis het veld in: Inge van Tilburg, Marleen van Vliet, Sonja van Mil, Marina Mijajlovic, Tara van Zijl, Anniek Scheffers en Jolien van Dam. De beide teams hielden elkaar in de eerste set in het begin goed in evenwicht. Maar DVC nam al snel het initiatief en wist met lef in de service en aanvalsspel. Halverwege kreeg Marina Mijajlovic rugklachten en wisselde coach René van Essen haar voor Vera Bruggeman. Jumbo ZVH had moeite om in hun eigen spel te komen, mede door de vele persoonlijke fouten en kwamen daardoor niet in hun ritme. Ondanks de grote werklust werd de achterstand wel verkleind maar niet weggewerkt. DVC nam deze set dan ook met 25-18 in hun bezit.

De tweede set werd door Jumbo ZVH begonnen met de opstelling zoals geëindigd in de eerste set. Aan Zevenhuizense kant ging het door goede afspraken en routines beter en waren beter in staat om te scoren. Maar door teveel persoonlijke fouten en scheidsrechters die het allemaal niet zo nauw namen met voetfouten werd en niet alleen tegen DVC gespeeld. DVC kon daar dankbaar gebruik van maken en wist deze set met 25-21 afsluiten.

Jumbo ZVH begon de derde set scherp en kon met een sterke service meer druk uitoefenen. Dit bracht Jumbo op een zes punten voorsprong. DVC gaf zich niet gewonnen en wist door goed te verdedigen terug te komen en vanaf 10-10 ontstond er een zeer spannende wedstrijd. Met lange rally’s, veel verdediging aan beide kanten en rommelige ballen werd een echte wedstrijd. De rally’s waren zelfs zo lang dat de scheidsrechter even een klein moment rust hield en vroeg of beide teams weer verder konden. Met Sterre van Wensveen afwisselend voor Tara van Zijl en Anniek Scheffers op de service werd er geprobeerd om een ander servicespel te spelen. Dit werd goed door DVC gepareerd en bij 27-25 werd deze set in hun voordeel afgesloten.

In de vierde set liet coach René van Essen halverwege Sterre van Wensveen in het veld komen om ook ritme op te laten doen. Jumbo ZVH deed er alles aan, maar DVC was in de winning mood endeze konden de Zevenhuizense dames niet doorbreken en de winst met 25-17 bleef in Driebruggen.

Voor de dames van Jumbo ZVH staat aanstaande zaterdag een thuiswedstrijd in Swanla op de rol. Dan spelen zij om 16.15 uur tegen het tweede team van Inter Rijswijk, een ploeg die met slechts drie punten achter de Zevenhuizense dames op de ranglijst staat.