8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Voor het eerst sinds lange tijd weer een live lezing door SBKZ

Op 8 februari is er eindelijk weer een SBKZ Lezing live in theater Swanla : “Les très riches heures du Duc de Berry” door Bjorn de Leeuw. Stichting Beeldende Kunst Zuidplas (SBKZ) gaat een eind terug in de tijd dit keer. Op deze avond duikt SBKZ de Renaissance in. De spreker, Bjorn de Leeuw, zegt er het volgende over:

De Franse hertog Jan van Berry was een puissant rijke verzamelaar van mooie dingen. Zijn verzamelingen waren zo groot omdat hij zelfs verzamelingen verzamelde. Hij is de erflater van één van de belangrijkste en meest revolutionaire kunstwerken uit de middeleeuwen: Les Très Riches Heures du Duc de Berry uit 1416. En het waren nota bene Nederlandse kunstenaars die dit werk voor de hertog in elkaar zetten! Het resultaat is niets minder dan een revolutie in de kunst en een erfstuk van een eigenaardige andere tijd. Wat kunst vermag leert u in deze lezing. Het zal u verbazen!

U kunt vanaf heden hiervoor inschrijven: een mail naar sbkzuidplas@gmail.com volstaat. Vrienden van SBKZ betalen slechts € 5, overige belangstellenden betalen € 10, wat kan worden overgemaakt op bankrekening: NL85RABO0316 1614 89 t.n.v. stichting Beeldende Kunst Zuidplas. o.v.v. Lezing 0802.

Bij binnenkomst moet u een geldige coronacheck kunnen tonen. Zowel digitale als papieren bewijzen zijn geldig. Ook moet u een mondkapje op. Dat mag af als u op uw plaats zit.

N.B. Vanuit Swanla is gemeld, dat er MAXIMAAL 28 personen kunnen deelnemen. Zorg dus voor tijdige aanmelding en betaling. Vrienden van SBKZ hebben voorrang

Advertentie