8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Minister Schouten brengt werkbezoek aan Stichting Leergeld Hollandsche IJssel

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel (LGHIJ) heeft woensdag 3 februari bezoek gehad van de minister voor armoedebeleid, participatie en pensioenen Carola Schouten.Tijdens het bezoek van de minister was ook Gaby van den Biggelaar aanwezig, directeur van de vereniging Leergeld Nederland waar LGHIJ lid van is.

De kersverse minister wil heel graag kennismaken met mensen en instanties die in haar werkveld actief zijn. Leergeld is met 111 lokale stichtingen in zo’n 75% van alle gemeenten actief op het gebied van armoedebestrijding bij kinderen. LGHIJ is opgericht in 2007 en actief in Capelle aan den IJssel, Zuidplas en Krimpen aan den IJssel. Minister Schouten wilde geen lange verhalen van bestuurders, maar juist de ervaringen van mensen die als vrijwilliger werken en iemand uit de doelgroep en dus opgroeit met geldzorgen. LGHIJ heeft de minister daarom graag ontvangen en hebben coördinator Yolande Holleboom, intermediair Conny van der Knaap en een ouder die steun krijgt van LGHIJ de minister te woord gestaan.

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel helpt kinderen van 4 t/m 17 jaar, waarvan de ouders niet meer inkomsten hebben dan 120% van het wettelijk sociaal minimum loon. Het motto van de stichting is dat alle kinderen moeten kunnen meedoen! De Stichting verstrekt o.a. een fiets aan kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan, een laptop aan kinderen vanaf groep 7. Als samenwerkingspartner van Nationaal Fonds Kinderhulp, Stichting Jarige Job en Jeugdfonds Sport & Cultuurverstrekt Leergeld ook andere voorzieningen. In bijzondere gevallen wordt in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp ook een kledingbon verstrekt. Aanvragen kunnen ingediend worden via de website www.leergeldijssel.nl of www.samenvoorallekinderen.nl.

Advertentie