8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Station Nieuwerkerk scoort mager zesje bij onderzoek stationsbelevenissen – Waddinxveen hoger

Het NS Station in Nieuwerkerk aan den IJssel scoort volgens een onderzoek van de NS, uitgevoerd door I&O research, een 6,4 en bungelt daarmee in de onderste regionen van de lijst. In Nederland scoren de stations een gemiddeld rapportcijfer van 7,3.

De waardering voor het station is wel gestegen van 6,1 naar 6,4. Op dit moment wordt het station voorzien van een cosmetische opknapbeurt en staat er rond 2025 een renovatie in de planning nadat eerder afgelopen tijd tweemaal een stuk beton naar beneden was gekomen. Regelmatig komen er klachten dat de liften niet werken en dan is het station onbereikbaar voor mensen die hier afhankelijk van zijn.

De stations in Waddinxveen krijgen een stuk hogere beoordeling, het pas opgeknapte station Noord en Triangel scoren een 7,6 en station Waddinveen krijgt een 7,5. Het station van Gouda en Gouda Goverwelle scoren een 6,9. Capelle Schollevaar deelt de lage klassering van Nieuwerkerk met een 6,4.

In heel Nederland is de waardering gestegen voor de station. De methodiek van meten is anders, voorheen ging het om een percentage van reizigers die 70% of hoger gaven, nu is het omgezet naar een rapportcijfer. Hieronder een overzicht van de regio.

Advertentie