8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Kleine verschillen per wijken en dorpen met vaccinatiegraad in Zuidplas en Waddinxveen

De verschillen per wijken (Waddinxveen) en dorpen (Zuidplas) zijn klein als het gaat om de vaccinatie tegen COVID-19. Dat blijkt uit cijfers die het RIVM heeft bekend gemaakt. Het gaat hier om cijfers van mensen met een eerste vaccinatie of die de basisvaccinatie hebben voltooid.

In Waddinxveen is wijk 03 (naam bij het CBS), dat de wijken Noordkade, Oranjewijk en Vondelwijk omsluit de laagste terwijl wijk 02 (wijken Zuidplas, Triangel) het hoogste uitkomt. In Waddinxveen ligt het gemiddelde iets lager dan het landelijk maar is geen piek of dal zichtbaar door bijvoorbeeld geloofsovertuiging.

In Zuidplas schiet het dorp Moerkapelle er uit als laagstscorende. Hier heeft 70% van de inwoners de basisvaccinatie afgerond. Zevenhuizen en Nieuwerkerk aan den IJssel scoren volgens het RIVM een dekkingsgraad van 77%. Dit ligt net onder het landelijk gemiddelde van Nederland. Voor de eerste vaccinatie is dit percentage voor de dorpen hoger, Nieuwerkerk en Zevenhuizen scoren hier 81% van de inwoners.

Het RIVM heeft niet eerder op dit detailniveau de cijfers bekend gemaakt. De onderstaande cijfers zijn van 31 januari 2022.

Bron RIVM
Bron RIVM
Advertentie