8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Superweekend RECO ZVH met 2 overwinningen

RECO-ZVH mocht dit weekend twee keer aan de bak en beiden wedstrijden werden gewonnen. Zaterdag werd in Capelle aan den IJssel met 2-3 gewonnen van Computerplan VCN en op zondag wonnen de Zevenhuizenaren met 0-3 in Papendal tegen het Talenteam. Hiermee heeft RECO ZVH belangrijke punten in wacht gesleept. Hieronder de beide verslagen:

COMPUTERPLAN VCN – RECO ZVH 2-3

De heren van RECO ZVH mochten na het uitvallen van competitiewedstrijden vanwege de welbekende Covid-perikelen het eindelijk weer gaan spelen in de eredivisie. Daarin kregen zij gelijk een belangrijke streekderby te verwerken. In Capelle namen de Zevenhuizense heren het op tegen ComputerPlan VCN en wisten na een zware en spannende strijd de wedstrijd via de setstanden 15-25, 25-15, 25-19, 22-25 en 13-15 met 3-2 te winnen.

Trainer/coach Kristian van der Wel kon niet beschikken over spelverdeler Timothy Scheffers, die vanwege een zware hersenschudding voor een lange periode uitgeschakeld is. Doordat door omstandigheden niet alle spelers optimaal konden trainen, stuurde hij de volgende basis het veld in: Benjamin Parkinson, Mats Kruiswijk, Bram Wiltenburg, Jeroen van Iperen, Jochem Bloem, Max Nieuwstad en libero Mika Prins. Nadat het eerste punt vanwege een netfout aan de thuisploeg moest laten, kwam RECO op stoom. Met meer service druk en een goede blokkering wisten de Zevenhuizense heren het heft in handen te nemen. Gestaag bouwde RECO hun voorsprong uit waarbij Mats Kruiswijk en Jeroen van Iperen aanvallend goed konden scoren. Wat coach Ferry van Hal van VCN ook probeerde, niets had het gewenste effect een RECO kon deze set met 15-25 winnend afsluiten.

In de tweede set tapte VCN uit een ander vaatje en kon nu RECO onder druk zetten en wist met een uitblinkende, ex-ZVH speler, Cain van Hal flink te scoren.  Coach Kristian van der Wel wisselde na de eerste time-out bij 7-3 Max Nieuwstad voor Sam van der Loo. Dit zorgde niet voor het gewenste effect en RECO nam al snel bij 9-3 hun tweede time-out. Ook deze kon het verschil niet maken. Bij 15-7 werd de wissel teruggedraaid en kon Max Nieuwstad aanvallend nog wat punten binnenslaan, Maar VCN bleef de druk opvoeren en kon nu met 25-15 deze set binnenhalen.

RECO begon in de derde set met dezelfde teamopstelling en keek al snel tegen een achterstand aan, bij 4-0 nam Kristian van der Wel zijn eerste time-out, de passing aan Zevenhuizense kant liet te wensen over en mede daardoor kon spelverdeler Bram Wiltenburg zijn aanvallers niet goed in stelling brengen en had de blokkering van VCN geen moeite om deze te keren. Bij 9-0 wist Max Nieuwstad het eerste punt voor RECO te scoren. Langzaam maar zeker kwam RECO meer in hun spel en kon ook zelf scoren. Bij 21-13 kwam Jasper de Jong in het veld voor Jochem Bloem. In de eindfase kon VCN hun grote voorsprong uitspelen tot de 25-19 setwinst.

De vierde set moest door RECO gewonnen worden om een vijfde set af te dwingen. RECO startte deze set met dezelfde opstelling als de derde set werd geëindigd. Toch begon de set net als de derde set met veel servicedruk van VCN en moest RECO bij 3-0 al de eerste time-out genomen worden. Nu had het wel effect en kwam RECO terug en wist via Sam van der Loo en de middenaanval van Benjamin Parkinson en nam na 11-11 het initiatief over. Met een sterke servicebeurt van Jasper de Jong en de Zevenhuizense heren liepen uit naar 11-16. Dit hield RECO vol en kon de eindsprint van VCN keren en kon Jeroen van Iperen deze set met zijn smash bij 22-25 uitmaken.

In de beslissende vijfde set verliep het scoreverloop in het begin wisselend een sterke service werd gevolgd door een foute opslag. Na sterke acties van Benjamin Parkinson aanvallend en serverend wisselde RECO met een 4-8 voorsprong van kant. Hierna wist VCN dichterbij te komen maar na de time-out bij 9-11 nam RECO het heft verder in handen en zorgde ervoor dat ze niet meer in de problemen kwamen en kon Mats Kruiswijk zijn hoge score percentage afsluiten met een sterke smash en deze set met 13-15 winnend afsluiten en zo RECO met een 3-2 winst naar huis laten gaan.

Voor de Zevenhuizense heren begint het weekend goed en die kan nog beter worden als zij zondagmiddag in Ede ook een sterke wedstrijd spelen tegen het Talentteam Papendal. Hopelijk zijn de spelers dan voldoende hersteld van de krachtinspanning die geleverd is.

ComputerPlan VCN: Robert Jansen (Casper Haanappel (5)), Vincent Smid (2), Tom van Reeuwijk (21), Koen Herrebout (10), Jim Steenbergen (1)(Sharif Gabriel (8)), Cain van Hal (26), Rogier van Leeuwen (L)(Jari Tournier (L)

RECO ZVH: Mats Kruiswijk (17), Jochem Bloem (4)(Jasper de Jong (4)), Jeroen van Iperen (12), Max Nieuwstad (5)(Sam van der Loo (10), Benjamin Parkinson (14), Bram Wiltenburg (3), Mika Prins (L)

Voorbeeld van afbeelding
Foto : Steef van Duin

TALENTTEAM PAPENDAL – RECO ZVH 0-3

na de vijfsetter op zaterdag moesten de heren van RECO ZVH zondag aantreden in Ede om het op te nemen tegen het team van Talentteam Papendal. De Zevenhuizense heren bleken geen vermoeidheid verschijnselen te hebben en waren na de 3-2 gewonnen wedstrijd goed ingespeeld. Dit lieten zij zondagmiddag in Ede zien en wisten daarmee op een sterke wijze via de setstanden 14-25, 22-25 en 22-25 een mooie 3-0 overwinning te boeken.

Trainer/coach Kristian van der Wel stelde dezelfde basis op als in de vorige wedstrijd: Benjamin Parkinson, Mats Kruiswijk, Bram Wiltenburg, Jeroen van Iperen, Jochem Bloem, Max Nieuwstad en libero Mika Prins. Ook nu weer begon RECO met veel servicedruk om de tegenstander geen kans te geven in hun spel te komen. In het begin zorgde Jeroen van Iperen met zijn opslag dat al snel een 3-6 voorsprong op de borden kwam te staan. Dit werd gestaag doorgezet en naast de servicedruk was ook de sterke passing van onder andere Mika Prins, Mats Kruiswijk en Max Nieuwstad de basis van de setwinst met 14-25.

Het Talentteam moest terugkomen en kon in de tweede set meer tegenstand geven en zorgde ervoor dat er een gelijk opgaande strijd te zien was. Bij 20-17 was het gat het grootst en door goede aanvallen en blokkering van Jochem Bloem wist RECO met 20-22 op voorsprong te komen. Bij deze stand nam de thuisploeg een time-out en dat zorgde ervoor dat de opslag werd teruggehaald. In de eindfase werd het nog spannend maar RECO gaf de voorsprong niet uit handen en deed in de laatste minuten er nog een stapje erop en Benjamin Parkinson, kon met één van de zes blok deze set afsluiten 22-25.

Ook in de derde set nam het Talentteam het voortouw en kon een lichte voorsprong (4-1) pakken. RECO bleef rustig in hun eigen spel spelen en wist al snel op gelijke hoogte komen. Bij 10-9 nam Kristian van der Wel een time-out, dat zorgde ervoor dat RECO weer een sterke aanval had en gelijkkwam. De middenaanvallers van RECO wisten in de eindfase goed te scoren. Bij 17-20 wisselde RECO, Jochem Bloem voor San van der Loo voor de service en dit had gelijk effect, er werd direct een punt gescoord. Talentteam kwam nog terug maar na een laatste aanval van Benjamin Parkinson werd deze set bij 22-25 afgesloten. Daarmee kon RECO de volle drie punten mee naar huis nemen.

Voor woensdagavond stond een thuiswedstrijd gepland tegen Sliedrecht Sport, maar door de bekende Covid feiten gaat deze niet door. RECO kan zich nu opgaan maken voor de volgende uitwedstrijd in Apeldoorn. Zij spelen dan om 20.00 uur tegen de nummer twee van de eredivisie Draisma Dynamo. De heren van RECO kunnen daar vol vertrouwen naar toe gaan.

Talentteam Papendal: Siebe Korenblek (10), Luuk Hoge Bavel (4), Sil Meijs (16), Jelle Bosma (6), Kees Merkx (1), Saimen Hage (5), Alek Aleksov (L)

RECO ZVH: Mats Kruiswijk (11), Jochem Bloem (8)(Sam van der Loo(1)), Jeroen van Iperen (8), Max Nieuwstad (12), Benjamin Parkinson (11), Bram Wiltenburg (2), Mika Prins (L)

Foto : Nico Perdijk