8.5 C
New York
woensdag 8 mei 2024

Regio neemt maatregelen voor stormen Dudley en Eunice – vrijdagmiddag geen treinen

De stormen Dudley (donderdag) en Eunice (vrijdag) gaan zware windstoren krijgen en het KNMI heeft voor onze regio inmiddels code oranje afgeroepen. Hierdoor zijn inmiddels enkele maatregelen genomen. Zo zijn de test- en vaccinatielocaties van de GGD Hollands Midden gesloten.

Weerbericht Leen de Koning

De Nieuwerkerkse weerman Leen de Koning geeft het volgende weerbericht af voor morgen :”De wind neemt in de loop van de middag verder toe, eerst tot hard, later tot stormachtig en in de loop van de middag en aan het begin van de avond kunnen zware tot zeer zware windstoten voorkomen van 100 tot 110 km per uur. Dit kan overlast geven, dus extra voorzichtigheid is geboden. De zwaarste windstoten in onze regio worden tussen 17 en 19 uur verwacht”. De weerman zal zijn voorspellingen bijwerken op zijn website www.leendekoning.nl

Verkiezingsborden Zuidplas

Nadat er een banner was losgewaaid aan de Zuidplaslaan in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft de gemeente Zuidplas besloten de banners weg te halen uit de frames en deze terug te plaatsen als het weer het weer het weer toelaat.

Afval ophalen Zuidplas en Waddinxveen

Op donderdag 17 en vrijdag 18 februari is er kans op stormachtig weer. De huis-aan-huis inzameling gaat ook bij harde wind gewoon door. Wel kan het zijn dat onze beladers de geleegde minicontainers liggend terug plaatsen zodat ze niet de weg opwaaien. We adviseren alle inwoners om de geleegde containers na het legen zo snel mogelijk bij de weg vandaan te halen. Hang uw PMD-zakken op aan de daarvoor bestemde kroonringen en zet geen los afval naast de containers om wegwaaien te voorkomen. Ook de inzameling van het los oud papier en karton gaat door. Bundel uw papier en karton goed bij elkaar.

Verzamelcontainers
Bij harde windstoten kunnen mogelijk onze bovenladers niet alle verzamelcontainers voor bijvoorbeeld papier, glas en restafval legen. Met storm kan dit te gevaarlijk zijn. Hiervoor houden we het weerbericht nauwlettend in de gaten. Op vrijdag 18 februari starten we vanwege de verwachte weersomstandigheden eerder met het legen van de bovengrondse en ondergrondse verzamelcontainers. Verzamelcontainers die niet geleegd zijn zullen we op een ander moment alsnog legen. 

NS treinen rijden na 14:00 uur niet meer

Vanwege de storm Eunice rijden er vanaf 14.00 uur geen binnenlandse én internationale treinen meer. In de ochtend is een aangepaste dienstregeling van kracht. Toch kan de storm ook voor 14:00 uur voor nog meer overlast zorgen. Plan daarom je reis kort voor vertrek in de reisplanner. Ga, indien mogelijk, niet op reis.

Advertentie