8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

De liveblog van storm Eunice (gesloten)

Op vrijdag 18 februari zal storm Eunice over Nederland razen en deze storm is door het KNMI al opgeschaald naar code Rood. Weerman Leen de Koning verwacht in onze regio het hoogtepunt van de storm. Hij zal op www.leendekoning.nl zijn verwachtingen up-to-date houden. Hieronder het nieuws :

<< het liveblog is afgesloten >>

Code geel in plaats van rood

Rond 21:45 uur heeft het KNMI de wind afgeschaald naar code geel. Weerman Leen de Koning had de voorspelling: “Komende avond en nacht wordt het maar uiterst langzaam iets minder extreem en ook aan het begin van de avond blijven windstoten mogelijk tot rond de 100 km per uur. Het wordt pas vannacht duidelijk minder onstuimig“. 

Bewoners Prinses Beatrixstraat hoeven niet weg

Na overleg met de bewoners en nog wat inspecties is besloten dat de 9 woningen NIET ontruimd hoeven te worden. Een van de bewoners liet wel weten dat het zonder warm water en verwarming wordt.

Overleg tussen hulpdiensten lijkt klaar op de Prinses Beatrixstraat Moordrecht

Op dit moment lijkt het onderlinge overleg tussen de hulpdiensten ten einde en volgt er overleg met de bewoners. De verwarming in de huizen werkt niet, waar gaan de bewoners de nacht doorbrengen?

Onzekerheid lot bewoners Prinses Beatrixstraat Moordrecht

Het lot voor de bewoners aan de Prinses Beatrixstraat in Moordrecht is nog steeds onzeker, vanmiddag kwam de dakbedekking van de bewoners naar beneden. De veiligheidsregio had om 20:14 uur in de verslaglegging dat mogelijk 9 woningen ontruimd moeten worden. Indien bewoners geen onderdak hebben, wordt door de veiligheidsregio geregeld. Bij de bewoners heerst nog steeds onduidelijkheid en onzekerheid. Er is nog overleg tussen brandweer, veiligheidsregio, ODMH en politie.

Diverse bomen omgewaaid aan de Middelweg

Aan de Moordrechtse Middelweg zijn meerdere bomen omgevallen zoals op dit filmpje van Fred Boevé

Video : Fred Boevé

Dakschade in Brinckhorst Moordrecht

Aan de Bijenkorf in de Brinckhorst in Moordrecht is een dak van een nagenoeg nieuwe woning door Eunice fors toegetakeld. André Bos stuurde onderstaande foto in:

Voorbeeld van afbeelding

Gekantele voertuigen op de A12 bij Zevenhuizen

De ANWB meldt dat er een tussen Den Haag en Utrecht op de A12 bij Zevenhuizen een vrachtwagen is gekanteld. Tussen Utrecht en Den Haag is een aanhanger gaan scharen. Dit levert veel vertraging op. Op de afrit bij de afrit is ook een vrachtwagen gekanteld. Eerder vandaag kantelde ook al een vrachtwagen op de N219.

Brandweer zet omgeving Westeindeflat Moordrecht af ivm vallende dakpannen

Dakschade Prinses Beatrixstraat opgeschaald naar Grip 1

De dakschade aan de Prinses Beatrixstraat in Moordrecht is door de hulpverleners opgeschaald naar Grip 1. Bij diverse woningen is de dakbedekking naar beneden gekomen of in de boom beland. Burgemeester Weber laat weten in een twitter bericht met de getroffen bewoners mee te leven.

NL-Alert

De overheid heeft een NL-ALERT over heel Nederland verspreid om alleen in uiterste noodgevallen nog het 112 nummer te bellen. Het alarmnummer was overbelast geraakt.

Schade bij JBC en afgebroken takken op Sterremos

Via Je Bent Nieuwerkerker kregen we foto’s binnen van losse takken op het Sterremos en een opbergruimte van JBC Nieuwerkerk welke is ingestort op sportpark Dorrestein. Ook een hek tussen de voetbal en hockey staat inmiddels bol van de wind.

Dakpannen en dakbedekking los in Moordrecht

Van de flat van het Westeinde zijn diverse dakpannen naar beneden gekomen. Aan de Prins Bernardstraat is er bij meerdere woningen de dakbedekkingen losgelaten

Boom op auto op de A20

Rijkswaterstaat meldt dat er twee voertuigen geraakt zijn door een vallende boom op snelweg A20 nabij Moordrecht. Het is niet bekend of een van de de automobilisten gewond zijn geraakt

Arriva rijdt niet meer

Busvervoerder Arriva heeft vanaf 14:00 uur het busvervoer in Zuid-Holland gestaakt. Het is nog niet bekend of morgenochtend men weer gaat rijden.

Pont Gouderak – Moordrecht uit de vaart

De veerdiensten tussen Schoonhoven en Gelkenes, Gouderak en Moordrecht, Lekkerkerk en Nieuw Lekkerland zijn vanaf 14:00 uur gestremd.

Hollandsche IJsselkering gesloten

Rijkswaterstaat heeft besloten om de Hollandsche IJsselkering bij de Algerabrug tussen Capelle en Krimpen gesloten vanwege de hoge waterstand.

Wie bel je bij schade?

Openbaar vervoer

De NS heeft laten weten dat er na 14:00 uur geen treinen meer gaan rijden voor vrijdag. De RET in Rotterdam rijdt de laatste ritten om 10.00 uur. Om 12.00 uur staan alle voertuigen (trams, bussen en metro’s) binnen. Arriva laat vooralsnog weten dat ze de bussen in onze regio laten rijden.

Vaccinatie en testlocaties

De GGD Hollands Midden heeft alle vaccinatie- en testlocaties gesloten vanaf 13:00 uur in de regio Hollands midden. De geplande HPV vaccinatiedag in Waddinxveen gaat in zijn geheel niet door, ouders krijgen een nieuwe datum aldus de GGD.

Papier ophalen Zevenhuizen naar Zaterdagochtend!

In verband met de weersomstandigheden wordt de inzameling van het oud papier en karton vanavond in Zevenhuizen in Zuidplas verplaatst naar zaterdagochtend. Bied het oud papier en karton morgenochtend voor 7.30 uur aan.

Bibliotheken vanmiddag gesloten

In verband met de naderende storm sluit bibliotheek de Groene Venen alle vestigingen vanaf 13.00 uur. De bibliotheken in Waddinxveen en Bodegraven zijn nog tot 13.00 geopend. Vanaf morgen weer van harte welkom!

Advertentie