8.5 C
New York
zondag 3 maart 2024

De dag na Eunice: veel opruimen – geen treinen nog – Metro niet naar Nesselande

De dag na de storm Eunice is het vooral veel opruimen, diverse bomen en takken zijn losgewaaid, schuttingen liggen om in de regio en dakpannen zijn echt van diverse huizen komen afzetten. Daarom brengt Gouwe IJssel Nieuws vandaag een overzicht van de dag nadat Eunice langskwam. Dit artikel zal in de loop van de dag worden aangevuld, foto’s kunt u sturen naar info@gouweijsselnieuws.nl

Burgemeester Weber bezoek Moordrecht

Burgemeester Weber heeft de Molukkenwijk (waar veel schade is), de flat aan het Westeinde als de bewoners van de Prinses Beatrixstraat bezocht. Op deze laatste locatie wordt hard gewerkt aan het vaststellen van de exacte locatie door bijvoorbeeld met een drone uitgebreid het dak te bekijken.

Moerkapelle

In Moerkapelle is er schade aan wat woningen. Aan de Prins Willemstraat in Moerkapelle zijn er diverse dakpannen los gekomen en liggen nog enkele los. Woonpartners kan maandag pas de melding oppakken en volgens de melder wordt er ook niks gedaan door hulpdiensten en gemeente.

Veel takken bij scouting Nieuwerkerk

Bij de scouting in Nieuwerkerk zijn veel grote takken van de bomen afgekomen.

Moordrecht

In Moordrecht gaat men aan de slag met Salvage en andere organisaties om de schade aan de woningen in de Prinses Beatrixstraat te onderzoeken. Na lang overleg hoefden de woningen gisterenavond niet ontruimd te worden. Vandaag bij daglicht zal de schade pas goed inzichtelijk zijn.

Diverse schades Nieuwerkerk aan den IJssel

NS Treinen – Metro niet tot aan Nesselande

De NS rijdt nog niet, ProRail is druk bezig om het hele spoorwegennet te inspecteren. Er zijn veel bomen op het spoor terecht gekomen.De NS laat weten “Dit betekent dat er deze ochtend helaas nog geen treinen kunnen rijden. Wanneer dat wel weer mogelijk is, is op dit moment nog niet te zeggen, houd er rekening mee dat het tot in de middag kan duren“.
De RET laat weten dat de metro vanaf station Schenkel niet doorrijdt tot aan Binnenhof en Nesselande.

Reactie burgemeester Weber (Zuidplas)

Burgemeester Weber heeft op Twwitter een reactie gegeven :

We hebben één van de zwaarste stormen sinds jaren achter de rug. Veel schade aan huizen en bomen. Maar vooral veel dank aan al onze hulpdiensten die heel druk in de weer zijn geweest om zo goed mogelijk te helpen. De schade was zoveel omvattend dat het de beschikbare capaciteit vd hulpdiensten in de hele veiligheidsregio Hollands Midden en dus ook in Zuidplas te boven ging en hebben dus helaas niet iedereen kunnen helpen en prioriteiten moeten stellen.

De hulpdiensten kregen daarbij veel steun en koffie van anderen als beheerder De Kraal in de Beatrixstraat M’drecht en vd sporthal Zuidplas die klaar stond om bewoners op te vangen. Fantastisch. Heel veel dank. Gelukkig hebben alle bewoners vd getroffen huizen in Moordrecht toch veilig thuis kunnen slapen. Vandaag gaat salvage verder met het beschermen vd huizen. Heel veel sterkte aan alle getroffen bewoners.

In Zuidplas is naast Moordrecht nog meer schade aan huizen en bomen. Pas op met bomen en grote takken want nog niet alles is gestabiliseerd. Ik ga vandaag ronde door de gemeente doen om me her en der op de hoogte te laten stellen.

Advertentie