8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Van der Staaij (SGP) brengt plantjes en krijgt leerpunten mee (+video)

Tweede Kamerfractievoorzitter Kees van de Staaij (SGP) was zaterdag 19 februari te gast bij de gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP in Zuidplas. Met wethouder Schuurman en de raadsleden bezochten ze woonzorgcentra en woonlocaties in de dorpen van de gemeente Zuidplas. Daar werden planten uitgedeeld aan onze ouderen; omdat ieder mens van waarde is.

In zorgcentrum de Meander te Nieuwerkerk aan den IJssel zitten twee bewoners al te wachten in hun rolstoel om de delegatie te ontvangen en welkom te heten. Na de ontvangst gaan de bewoners in gesprek met van der Staaij en vertellen beiden dat ze blij zijn nu hier in de Meander vlak bij hun kinderen te wonen. Voor de bewoners is er geen drempel om het gesprek aan te gaan met van der Staaij.

Gertrude van Veelen, de woonzorgmanager van de Meander beaamt dat zorg vlak bij kinderen belangrijk is maar dat er in Zuidplas een tekort is aan woonplekken. De wachtlijst bevat nu 10 mensen die in de Meander blijven wonen en doet haar pijn soms mensen die er op staan te moeten overslaan voor dringendere gevallen. Ze doet een oproep om meer plekken te realiseren zoals bij de Meander. Deze oproep geeft ze zowel aan de gemeente via wethouder Schuurman als aan van der Staaij.

Bestuurder Frida van der Sloot van de Zellingen, koepelorganisatie van de Meander, wil een lans breken voor betere beloning en respect voor mensen in deze tak van zorg en voor de thuis zorg. Volgens haar ging tijdens de coronacrisis alle aandacht naar de ziekenhuiszorg terwijl de situaties in zorgcentra vaak even schrijnend waren.

Van der Staaij luistert, vraagt soms door en is onder de indruk van de verhalen. Hij is zelf woordvoerder zorg in de Tweede Kamer en heeft zich wel hard gemaakt voor meer aandacht voor zorgcentra maar neemt dit als leerpunten mee terug naar Den Haag. Het uitdelen van plantjes als campagneactiviteit als landelijke bekende politicus is een bijkomstigheid met het verkrijgen van deze lokale informatie.

De delegatie krijgt een rondleiding door de Meander en dan moet er door in het strakke tijdschema. De volgende stop is het Huis van Hoop in de wijk Esse Zoom hoog in Nieuwerkerk. De ChristenUnie/SGP heeft in heel Zuidplas plantjes uitgedeeld.

Advertentie