vrijdag 26 april 2024

Gedegen winst voor de dames van Jumbo ZVH

Zaterdag kregen de dames van Jumbo ZVH de dames van fietsbezorgd.nl Switch uit Utrecht op bezoek. Gezien de stand op de ranglijst van deze derde divisie waren de Zevenhuizense dames aan hun stand verplicht om een overwinning te boeken. Dit deden de Jumbo dames dan ook via de setstanden 25-19, 25-13, 23-25 en 25-18 werd een 3-1 winst geboekt en bleven vier punt in eigen huis, Hiermee kwam Jumbo ZVH op een vierde plaats van de ranglijst.

Coach René van Essen kon niet aanwezig zijn vanwege stormschade bij hem thuis en ook nu nam Michelle van der Knaap-Bijl het coaching succesvol over. De spelverdelers positie had nu weer een afvaller. Demi van Es ziek, Inge van Tilburg nog niet volledig hersteld en fit. Daarmee moest Chiara Broek haar team naar de overwinning begeleiden. DE volgende basis naast Chiara Broek werd Marleen van Vliet, Anniek Scheffers, Mariëlle Gerritsen, Marina Mijáilovich, Vera Bruggeman en libero Jolien van Dam. DE Zevenhuizense dames begonnen rustig aan deze set en wisten met hun service de aanvalskracht van Switch te temperen. Zelf kwam Jumbo met Marleen van Vliet en Mariëlle Gerritsen aanvallend goed in het ritme en werd een beslissende voorsprong genomen. Na weer een sterke opslag van Vera Bruggeman nam Switch coach bij 15-9 zijn eerste time-out. Dit hielp niet echt en Anniek Scheffers kon gelijk scoren waardoor Jumbo verder uitliep naar 17-10. Toch kon Switch door slordigheden aan Zevenhuizense zijde wat terugkomen en moest coach Michelle van der Knaap-Bijl bij 19-17 een time-out nemen. Hierna wist Jumbo de draad weer op te pakken en serverend en aanvallend goed te scoren. Uiteindelijk werd deze set beslist met een sterke service van Chiara Broek met 25-19.

De tweede set was tot 5-5 gelijk opgaand, maar na de servicebeurt van Marleen van Vliet werd al het al snel 10-5. Jumbo ging door en voor de opslag kwam Tara van Zijl bij 11-6 binnen de lijnen voor Mariëlle Gerritsen en deze deed wat er van haar verwacht werd en kon Jumbo naar 13-7 leiden. Ook Marina Mijáilovich wist goed te scoren en in de eindfase wist Mariëlle Gerritsen deze set met 25-13 afsluiten.

Switch tapte in de derde set uit een ander vaatje en kon nu meer tegenstand geven. Blokkerend wist Switch punten te scoren en nam een voorsprong. Bij 5-8 nam Jumbo een time-out dit had niet direct effect. Bij 9-11 kwam Sonja van Mil in het veld voor Vera Bruggeman. Er werd nu een spannende strijd gevoerd, waarbij Jumbo weer bij 18-16 op voorsprong kwam. In de eindfase wist Switch uiteindelijk de set met 23-25 winnend af te sluiten.

Jumbo startte de vierde set met Sonja van Mil en Tara van Zijl binnen de lijnen en wist na 7-7 het heft weer in handen te nemen en naar een voorsprong te spelen. Bij 11-8 kwam Vera Bruggeman voor Marina Mijáilovich binnen de lijnen, die gelijk kon scoren. Bij 17-14 werd er terug gewisseld en kon Marina met haar service de afstand met Switch vergroten naar 21-15. Deze was niet meer in te halen en met 25-18 wist Jumbo deze set te winnen en houden zij vier punten in Zevenhuizen.

Voor de Zevenhuizense dames staat voorlopig de volgende wedstrijd op 12 maart gepland tegen het tweede damesteam van Taurus in Houten.  Aanvang 16.30 uur. Er is kans de uitgestelde wedstrijden nog ingevoegd worden.