8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Supermarkt Moerkapelle wordt Briljant 2.0

Een dorp zonder supermarkt is bijna niet meer voor te stellen, toch moeten Moerkapellenaren tijdelijk uitwijken naar omliggende dorpen of steden om uitgebreid boodschappen te kunnen doen. De enige supermarkt van Moerkapelle, de Plus, is namelijk gesloten tot woensdag 9 maart 2022.

De winkel krijgt een upgrade van de Plus-formule Briljant 1.0 naar 2.0. In de Briljant 2.0-formule is de winkelindeling veranderd. Voortaan is de groenteafdeling direct na de ingang te vinden. De broodafdeling is verhuisd naar achter in de winkel. Met deze nieuwe indeling houdt PLUS Retail niet langer vast aan een indeling naar eetmomenten, zoals in briljant 1.0.

“Na tien jaar op deze plek gevestigd te zijn moeten we weer meegaan met de tijd”, zegt Joris Welner, de eigenaar van de winkel. Het liefst zou hij willen verhuizen maar hij heeft nog geen geschikte ruimte kunnen vinden. Na de verbouwing zullen er minder kruispunten en bredere paden in de winkel zijn waardoor de winkelroute eenvoudiger en logischer wordt. De slijterij en servicebalie zullen dicht bij elkaar geplaatst worden, waardoor klanten sneller geholpen kunnen worden dan in de oude situatie het geval was.

Niet alleen de nieuwe Briljant-formule is een reden tot verbouwen: ook het verduurzamen is een must in deze tijd. Door de corona-pandemie is gekozen om de ingang naar de achterkant te verplaatsen, bereikbaar vanaf de parkeerplaats van de supermarkt, dit zal niet veranderen. Inmiddels zijn de sloopwerkzaamheden afgerond en worden de leidingen gefreesd, de afvoeren aangelegd en is begonnen aan het aanleggen van elektra en data. Tegen de tijd dat de winkel in de afrondende fase zit zal middels een door de Plus Moerkapelle opgezette campagne de opening bekendgemaakt worden.

 

 

Advertentie