zaterdag 20 april 2024

RECO ZVH kan goede start niet doorvoeren tegen Simpel SSS

woensdagavond speelden de heren van RECO ZVH weer een thuiswedstrijd tegen het team van Simpel SSS uit Barneveld. De Zevenhuizense heren begonnen goed en wisten de eerste set winnen, daarna liepen ze achter de feiten aan. Simpel SSS won via de setstanden 25-22, 17-25, 22-25 en 19-25 met 3-1 de wedstrijd.

Trainer/coach Kristian van der Wel kon weer beschikken over zijn gehele selectie en begon met de volgende basisopstelling: Benjamin Parkinson, Bram Wiltenburg, Jeroen van Iperen, Jochem Bloem, Max Nieuwstad, Mats Kruiswijk en libero Mika Prins. Vanaf het begin was het duidelijk dat het een spannende wedstrijd kon worden. De beide teams hielden elkaar goed in evenwicht en bij RECO waren de middenaanvallers Benjamin Parkinson en Jochem Bloem na een goede pass goed in stelling te brengen door spelverdeler Bram Wiltenburg. Simpel SSS coach nam bij 15-15 zijn eerste time-out, maar kon zijn team niet op voorsprong te laten komen. Met een harde aanval van Jeroen van Iperen werd weer een lichte voorsprong genomen. SSS bleef aanhaken en kon in de eindfase niet het heft in handen krijgen en Mats Kruiswijk kon met zijn aanval deze set voor RECO met 25-22 binnen te halen.

In de tweede set wist SSS meer het initiatief te nemen en kon met snoeiharde services de passers van RECO onder druk zetten. Hierdoor konden de Zevenhuizense heren niet de gewenste krachtige aanvallen uitvoeren en wist SSS met hun blokkering deze aanvallen te keren. Coach Kristian van der Wel nam bij 5-7 zijn eerste time-out maar kon niet verhelpen dat SSS kon doorstoten. Na de tweede time-out bij 9-14 kon Max Nieuwstad de opslag terughalen. Echter deze ging als één van de veertien services fout en kon SSS haar opmars verder uitvoeren. Deze set ging met een sterk blok bij 17-25 naar SSS.

Voor RECO nam in de derde set Jasper de Jong de positie over van Jochem Bloem. SSS bleef de Zevenhuizense heren bestoken met een moeilijk te verwerken service en kon vanaf het begin uitlopen. Bij 6-10 kwam Vincent van der Kraats binnen de lijnen voor Jeroen van Iperen. Direct daarna nam RECO zijn eerste time-out en werd er bij 6-11 weer gewisseld en kwam Chris van Mullem voor Max Nieuwstad in het veld. SSS bleef alert en kon blokkerend ook de aanvallen van RECO keren. Bij 13-19 kwam Sam van der Loo voor Mats Kruiswijk in het veld en kon aanvallend punten scoren. De Zevenhuizense heren wisten tot 19-21 dichterbij te komen en na een sterke aanval van Jasper de Jong nam SSS gelijk bij 20-24 een time-out. Met de opslag van Jasper de Jong en de blokkering van Benjamin Parkinson kwam RECO dichterbij maar kon niet voorkomen dat SSS deze set met 22-25 won.

Ook in de vierde set kwam RECO met dezelfde samenstelling in het veld, die de derde set eindigde. In de beginfase wisten de Zevenhuizense heren goed tegenstand te bieden en kon met een sterkere blokkering SSS nopen tot het nemen van een time-out bij 8-6. Dit had effect en nu verliep het scoreverloop gelijk op. Bij SSS wist oud ZVH speler Ludrich Inocente zijn aanvallen en blokkering goed in stelling te brengen. Tot 18-19 kon RECO nog bijblijven daarna was de servicedruk van SSS te hoog en had de blokkering geen kind aan de Zevenhuizense aanvallen. Met een laatste blok nam SSS deze set met 19-25 in handen en namen de volle winst mee naar huis.

Voor de heren van RECO staat zaterdag weer een thuiswedstrijd op het programma om 19.30 uur zal in Swanla de wedstrijd tegen het team van Numidia Topvolleybal Limburg uit Linne. Dit team staat op een achtste plek op de eredivisie ranglijst, en zal een geduchte tegenstander voor RECO zijn. Er kan weer publiek bij de wedstrijd zijn en RECO heeft deze steun zeker nodig.

RECO ZVH: Jochem Bloem (3) (Jasper de Jong (8)), Jeroen van Iperen (6) (Vincent van der Kraats), Max Nieuwstad (7) (Chris van Mullem (4)), Benjamin Parkinson (14), Bram Wiltenburg (3), Mats Kruiswijk (9) (Sam van der Loo (4)), Mika Prins (L)

Simplex SSS: Niek Bakker (9), Robin van Weerd (2) (Bram Berger (11)), Ludrich Inocente (14), Kian Macnack (17), Tom Koops (20), Noah van Dam (1), Edvin Sward (L)