8.5 C
New York
donderdag 2 mei 2024

Zuidplas gaat riool vervangen bij Herenweg in Moerkapelle

Vanaf maandag 28 februari 2022 vinden er werkzaamheden plaats op de Herenweg in Moerkapelle, ter hoogte van de huisnummers 20 t/m 32. Dit is het gedeelte vanaf de Beatrixstraat tot voorbij de van Swaanswijckstraat.

Aannemingsbedrijf M.C. van der Spek en Zn. verwijdert daar eerst het asfalt en legt vervolgens nieuwe riolering aan. Daarna worden de aangrenzende woningen erop aangesloten. De oude leidingen maakt de aannemer dicht met speciaal schuim. Nadat het wegdek weer is hersteld, wordt het openbare groen bij de kruising Herenweg-Beatrixlaan opgeknapt. Er komen onder andere nieuwe bomen en gazon. 

De kruising Herenweg-Akkerweg blijft toegankelijk tijdens de werkzaamheden. Tijdens fase 1 (28 februari tot 11 maart) is de kruising alleen niet vanaf de Beatrixlaan bereikbaar. Verder blijven alle woningen in het werkgebied altijd te voet bereikbaar. Voor automobilisten en fietsers geldt overdag een korte omleiding, die ter plaatse met borden wordt aangegeven.

’s Avonds gaat de Herenweg weer open voor deze weggebruikers. Een uitzondering geldt voor ondernemers met vrachtwagens en tractoren: die mogen overdag het werkvak op de Herenweg passeren. De bereikbaarheid voor nood- en hulpdiensten is daarnaast gewaarborgd. Meer informatie op https://www.zuidplas.nl/herenweg

Fasering van de werkvlakken
Advertentie