8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Serie webinars over het opvoeden van pubers

Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert in samenwerking met Gezondheidsbevordering van GGD Hollands Midden een webinarserie speciaal voor de ouders van leerlingen van het voortgezet onderwijs.

De webinars gaan over verschillende thema’s rondom het opvoeden van pubers. Ouders krijgen meer informatie over verschillende onderwerpen die spelen in deze leeftijdsfase en handvatten hoe zij hun puber kunnen begeleiden.

Ouders kunnen zich voor alle webinars aanmelden, maar ook alleen voor de webinar van hun keuze!

Webinar Eat, Train, Study, Sleep en Repeat – 23 maart 2022

Tijdens dit webinar krijgen ouders informatie over het puberbrein in relatie tot voeding, bewegen, studeren en slaap. Ook krijgen ouders tips over wat zij kunnen doen om een gezond eet-, beweeg- en slaappatroon bij hun puber te stimuleren.

Webinar Je puber online – 29 maart 2022

Dit webinar gaat over cyberpesten, sexting, gamen en online tijdbesteding. Er wordt uitgelegd waarom jongeren zo grenzeloos kunnen zijn in het gebruik ervan en wat de risico’s zijn.

Webinar Verleidingen van nu – 07 april 2022

Dit webinar gaat over onder andere vapen, lachgas, alcohol en drugs. Ouders krijgen informatie over middelengebruik in deze tijd. Er wordt uitgelegd waarom pubers experimenteren met deze middelen ook al kennen ze vaak wel de risico’s. Ook krijgen ouders tips over wat zij kunnen doen om het gebruik van deze middelen door hun kind zo lang mogelijk uit te stellen.

Webinar Praten met je puber – 11 april 2022

Heftige discussies aan tafel? Doe je het in de ogen van je puber nooit goed? Of wil je puber nooit praten en zit hij/zij alleen maar op zijn/haar kamer? Tijdens het webinar Praten met je puber worden zaken als begrip en respect voor elkaar besproken evenals hoe ouders met hun puber kunnen communiceren.

De gratis webinars zijn van 20.00 tot 21.00 uur. Meer informatie en aanmelden voor de webinars kan via www.cjgcursus.nl

Advertentie