8.5 C
New York
zaterdag 2 maart 2024

Eerste paal voor nieuw clubhuis van Scouting Moordrecht

Onder grote belangstelling van jonge en oude leden van scouting Moordrecht is op woensdag 2 maart – symbolisch – de eerste paal geslagen voor een nieuw onderkomen.

Het clubhuis wordt gebouwd bij het nieuwe sportpark ’t Ambacht. De scoutinggroep hoopt snel na de zomer te verhuizen en afscheid te nemen van het huidige, 44 jaar oude gebouw aan de Stevensstraat. Het nieuwe clubhuis krijgt een oppervlakte van 15 x 22 = 330 m².

Aan de nieuwbouw ging een lang proces vooraf. Verschillende locaties zijn onderzocht en afgevallen en de gesprekken met de gemeente verliepen soms moeizaam. Tot de gemeenteraad in juli 2019 een motie aannam die de verhuizing dichterbij bracht. Onlangs ondertekenden de groep en de gemeente de laatste, definitieve overeenkomsten.

Ook het bestuur van Gevleugelde Vrienden plaatste zijn handtekening; de duivenvereniging krijgt een eigen ruimte in het scoutinggebouw. De Moordrechtse scouts kijken uit naar hun nieuwe onderkomen. De huidige locatie is in de loop der jaren ingekapseld door woningbouw. Veel scoutingactiviteiten vinden buiten plaats, de ruimte daarvoor is nu beperkt. Ook laat de bouwkundige staat van het clubhuis aan de Stevensstraat te wensen over.

Na diverse toespraken van o.a. de voorzitter en wethouder Jan Verbeek kwam een afvaardiging van de Rabobank met een financieel steuntje in de rug en overhandigde een cheque van maar liefst € 25.000.

Hierna nam wethouder Verbeek het voortouw en samen met een aantal jonge leden van de scouting werd de paal de drassige grond in gedreven.

Advertentie