8.5 C
New York
zondag 5 mei 2024

Lente in Cultureel Zuidplas

Zaterdag 26 februari vielen overal de mondkapjes af. Tegelijkertijd schoot de muzikale cultuur in bloei. Kamermuziek Zuidplas toonde met een kleurrijk palet aan optredens haar prille bloemen. De Sint Jozefkerk in Nieuwerkerk bleek hiervoor de perfecte locatie.

Op het podium stond een mooie vleugel van de firma Arie Keijzer garant voor klankvol solospel en heldere en sonore begeleiding. Het was een avond met klassieke muziek op hoog niveau door gevorderde amateur- musici. De avond werd ingeluid met enige gedichten. Er waren vervolgens mooie, soms ontroerende, momenten in de optredens piano, duetten met viool, dwarsfluit, zang, en ensemblespel.

De organisatoren Guus Brommet en Marjanne Roeleveld kunnen tevreden zijn. Ook voor wat betreft het aantal bezoekers uit Nieuwerkerk. Het volgende Kamermuziekevenement zal hopelijk geheel uit de coronasfeer plaatsvinden met nog meer publiek. Dank voor het gebruik van het legaat van De Zeven Muzen voor de huur van de vleugel, de subsidie van de Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas, en de vrijwillige giften van bezoekers.    

Advertentie