8.5 C
New York
vrijdag 3 mei 2024

Wie wil de handen uit de mouwen steken tijdens NL-DOET in Zuidplas of Waddinxveen?

Het Oranje Fonds organiseert op 11 en 12 maart 2022, samen met duizenden sociaalmaatschappelijke organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen. In Zuidplas en Waddinxveen worden nog handjes gezocht bij de onderstaande klussen :

Speeltuin klaar voor het nieuwe seizoen!

We gaan weer alles wat versleten is repareren, , de glijbaan moet geverfd worden, de wc -s op geknapt, bankjes geverfd, picknicktafel gerepareerd, decowood vervangen, kasteel gerepareerd en de buis geverfd van het kasteel. We gaan een composthoop omheinen, het zand in de zandbak vervangen en schoonmaken, hierbij kunnen we vele handen gebruiken, komt alle helpen en zie hoe een geweldig team wij hebben, misschien wilt u ook wel een dagdeel komen meedraaien dit seizoen, zeer dankbaar werk!

Zaterdag 12 maart van 09:00 uur tot 12:00 uur bij speeltuin de IJsselkids aan de Kleinpolderlaan in Nieuwerkerk aan den IJssel. Aanmelden kan via deze link.

Zomerklaar maken gebouw en terrein van Waterscouting De IJssel

We gaan het clubgebouw en het terrein opknappen, zodat onze kinderen weer in een mooie omgeving kunnen spelen en leren. We proberen voor iedereen een geschikte klus te vinden, dus er zijn eenvoudige én complexere klussen.

Op de kluslijst staan onder andere: wilgen knotten, afvalhout klein zagen, houtsnippers en grind aanvullen, verven van een deel van de containers, bestrating repareren (ophalen), opruimen en evt. afvoeren van afval. Ook kan ons kleine stukje bos weer speelklaar gemaakt worden.

Zaterdag 12 maart van 10:00 uur tot 16:00 uur bij Waterscouting de IJssel aan de van Gennepweg in Nieuwerkerk aan den IJssel. Aanmelden kan via deze link.

Kisten bouwen voor kampmateriaal

Omdat we gaan verhuizen naar een nieuw clubhuis moet al het spelmateriaal uitgezocht. Dat moet opgeborgen in degelijke kisten.

Zaterdag 12 maart van 11:00 uur tot 15:00 uur bij scouting Moordrecht aan de Stevensstraat 78 in Moordrecht. Aanmelden kan via deze link.

Vele handen maken klein werk bij Modelgroep Nederland

Het hele jaar door zijn we modellen aan het bouwen, meestal in schaal 1 op 50. Sommige modellen zijn voor instructie bedoeld. We willen ook ambachten van vroeger vastleggen en met name de gebruikte machines uitbeelden. Dat doen we met een groep vakkundige deelnemers en we gebruiken daarbij vooral afvalhout. Dat hout willen we beter gesorteerd en veiliger opslaan in- en achter de begeleid-wonen werkplaats. Het meeste werk op deze klusdag is overdekt dus ook met slecht weer kunnen we door! Klussers krijgen natuurlijk ook de kans om zelf aan de modelbouw te proeven en onze modellen te zien.

Wie weet vind je het leuk genoeg om elke week met ons mee te gaan doen. Deze houtwerkplaats is ook in gebruik als begeleid werken lokatie en we gaan gelijk enkele machines een onderhoudsbeurt geven. Doe je mee?! Ook als je geen techneut bent is er mooi werk te doen op deze klusdag.

Zaterdag 12 maart van 11:30 uur tot 15:00 uur bij Modelgroep Nederland, Wollefoppenweg 61 – 2761 DJ Zevenhuizen. Aanmelden kan via deze link.

Grote opruim- en schoonmaakklus bij kinderboederij Dierendal!

De zolder, de keuken en ons leslokaal zijn hoognodig aan een grote beurt toe, zeker nu we in 2021 NL Doet hebben moeten overslaan vanwege Corona.

Zaterdag 12 maart van 10:00 uur tot 14:00 uur bij Kinderboerderij Dierendal , Jan Dorrekenskade-Oost 5 – 2741 HT Waddinxveen. Aanmelden kan via deze link.

Advertentie