8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

RECO ZVH laat Amysoft Lycurgus werken

Zaterdag speelden de Zevenhuizense heren tegen de nummer twee van de eredivisie, het Groningse Amysoft Lycurgus. In een aantrekkelijke wedstrijd wist RECO ZVH de thuisclub goed partij te geven en was er zelfs de mogelijkheid tot setwinst. Maar de ervaren ploeg, die Lycurgus is, wist via de setstanden 25-22, 25-21 en 25-12 de wedstrijd met 3-0 winnen,

Trainer/coach Kristian van der Wel kon niet beschikken over een geheel fitte selectie, onder andere bleef Vincent van der Kraats ziek achter in Zevenhuizen. Daardoor kwam een andere basisopstelling binnen de lijnen dan de afgelopen wedstrijden. De volgende basis ging de strijd aan met Lycurgus:

Benjamin Parkinson, Bram Wiltenburg, Jeroen van Iperen, Jasper de Jong, Chris van Mullem, Mats Kruiswijk en libero Mika Prins. Lycurgus begon vanaf het eerste fluitsignaal, de Zevenhuizense heren onder druk te zetten met hun service, vooral oud-ZVH speler Niels de Vries wist het RECO knap lastig te maken. Coach Kristian van der Wel nam daarom bij 7-5 zijn eerste time-out, die na de vele blokpunten en servicepunt bij 10-5 herhaald werd. Hierna wist RECO met een sterk blok en prima aanvallen van Jeroen van Iperen meer in hun spel te komen. Na sterke acties van Mats Kruiswijk nam Lycurgus coach bij 17-15 zijn eerste time-out. Dit hielp niet en met Benjamin Parkinson aan de opslag lijn wist RECO op gelijke hoogte te komen. Toch wist Lycurgus het ritme weer te herstellen en kon door tactische aanvallen deze set met 25-22 winnend afsluiten.

In de tweede set kwam Jochem Bloem voor Jasper de Jong in het veld en wist gelijk met zijn blokkering het eerste punt te scoren. Dit was de opmaat voor RECO om door te zetten en met de aanvallende acties van Jeroen van Iperen en Chris van Mullem werd een kleine voorsprong genomen en na weer een sterk blok van Benjamin Parkinson nam Lycurgus coach Arjan Taaij zijn eerste time-out bij 4-9. Dit had effect Lycurgus nam de service over een kon door een betere blokkering de achterstand verkleinen en bij 9-10 nam Kristian van der Wel zijn time-out. De opmars van Lycurgus kon gestopt worden en er volgde een spannende strijd, waarbij het scoreverloop gelijk opging. Tot 19-19 hield RECO de stand gelijk, daarna wist Lycurgus blokkerend de Zevenhuizense aanvallen goed te keren en nam weer een voorsprong naar 23-20. Deze voorsprong liet Lycurgus niet uit handen geven en met de laatste tactische aanval werd deze set met 25-21 afgesloten.

RECO begon de derde set met Sam van der Loo voor Mats Kruiswijk binnen de lijnen. Ook nu wist RECO in deze set het eerste punt te scoren, maar nu wist Lycurgus door een sterke aanval het scoren van RECO  direct te stoppen en liepen zelf uit. Bij 7-3 nam RECO een time-out maar dat had niet het gewenste vervolg. Lycurgus liet zich niet van de wijs brengen en bleef constant scoren. Bij 12-7 wisselde coach Kristian van der Wel, Chris van Mullem voor Max Nieuwstad, de opslag werd niet teruggehaald en RECO nam gelijk bij 13-7 zijn laatste time-out. Dit hielp RECO niet een de Groningers wisten lustig te scoren en namen een ruime voorsprong, die de Zevenhuizenaren niet konden slechten. Bij 20-11 kwam Julian Perdijk binnen de lijnen voor Jochem Bloem om enige wedstrijdervaring op te doen. Lycurgus bleef koel en zorgde met hun laatste service dat deze set met 25-12 werd afgesloten. Hiermee verstevigd Lycurgus hun positie op de ranglijst.

Voor de heren van RECO ZVH staat dinsdagavond 8 maart a.s. om 19.30 uur in eigen zaal Swanla de uitgestelde wedstrijd tegen Sliedrecht Sport op het programma. Dit is de laatste wedstrijd van de reguliere competitie, daarna zullen er play-off wedstrijd geregeld worden.

Amysoft Lycurgus: Markus Held (4), Luuk Hofhuis (4), AUSTIN Matautia (13), Maarten Bartels (10), Geoffrey van Gent (14), Niels de Vries (9), Steven Ottevanger (L)

RECO ZVH: Jasper de Jong (1) (Jochem Bloem (2)) (Julian Perdijk), Jeroen van Iperen (13), Chris van Mullem (5) (Max Nieuwstad), Benjamin Parkinson (4), Bram Wiltenburg (2), Mats Kruiswijk (3) (Sam van der Loo (1), Mika Prins (L)