8.5 C
New York
zaterdag 4 mei 2024

Turnsters NGV oogsten veel eremetaal op Brabantse Toestellen

Na twee jaar afwezigheid organiseerde BredaGym het afgelopen weekend weer De Turn Totaal Breda Cup. Oorspronkelijk zou de wedstrijd al in december gehouden worden, maar door de toen nog geldende maatregelen, was nog eens twee maanden uitgestel nodig. Bij deze wedstrijd wordt er door de turnsters per toestel, Sprong, Brug, Balk en Vloer, gestreden om de ere plaatsen.

Voor veel selectie turnsters van de Nieuwerkerkse Gymnastiek Vereniging (NGV) was dit de een mooie wedstrijd om te zien hoe de vorm deze winter aanwezig is. In het sterke wedstrijdveld wisten de turnsters maar liefst 22 medailles te winnen, zodat van een fantastisch weekend gesproken mag worden.

Op de sprong behaalde Britt Petterson (Senior C) en Esmay ten Brinke (pupil 1) een gouden medaille, Britt Tuinen (Junior D) en Fabienne Broeder(Jeugd D)  Zilver en Esmée Wieske (Pupil 3) Brons. Op het toestel Brug was er Goud voor Britt Tuinen en Ise Deelen (Pupil 1) en Zilver voor Esmée Wieske.

Het evenwichtsgevoel zat er bij de dames goed in, wat bleek uit het behalen van een gouden medaille door Meggie Marcus (senior B), Britt Petterson, Fabienne Broeder, Dané van Boer (Jeugd E) en Ise Deelen. Zilver was er voor Nora Hendriks (Pupil 1)

Tot slot werd er op de vloer goud behaald door Meggie Marcus en Fabienne Broeder, zilver door Britt Petterson, Mirthe van Velzen (Pupil 1) en Esmée Wieske. Brons werd behaald door Ise Deelen, Esmay ten Brinke en Dané Boer.

Al met al kan NGV terug kijken op een zeer succesvol weekend dat veel beloofd voor de rest van het seizoen.

Advertentie