8.5 C
New York
maandag 6 mei 2024

Migranten met ambitie ondernemer te worden ronden training af

Op dinsdag 8 maart werd de Migrantenschool  EigenBaas afgesloten. Elf inwoners uit Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas volgden een trainingsprogramma om ondernemer te kunnen worden. Tijdens een gezellige bijeenkomst reikten de wethouders Harriët Westerdijk (Capelle aan den IJssel), Anthon Timm (Krimpen aan den IJssel) en Jan Willem Schuurman (Zuidplas) de deelnemers hun certificaat uit. 

De Migrantenschool EigenBaas is een training van Qredits  Microfinanciering Nederland. De doelgroep zijn migranten met een taalachterstand. Mensen die vaak in eigen land een bedrijf hadden en in Nederland opnieuw een bedrijf willen starten. In een traject van tien weken met theorielessen en coaching door oud-ondernemers leren ze wat daarbij komt kijken en werken ze aan hun ondernemingsplan. Ze ontdekken daarbij ook hun eigen kwaliteiten en zwakheden. Het  programma is inmiddels in de regio rond Rotterdam vijf maal uitgevoerd en blijkt een succes.

‘Cursisten weten van aanpakken’
De wethouders deelden met enthousiasme de certificaten uit. Capels wethouder Harriët Westerdijk gaf naast felicitaties ook complimenten en advies: “Dit certificaat is een mooie maar wel een eerste stap. Uit eigen ervaring weet ik wat het betekent om ondernemer te zijn; uitdagend maar soms ook best spannend. Jullie weten van aanpakken; anders had je hier vanmiddag niet gezeten. Die kwaliteit heb je de komende tijd hard nodig hebt om alle hobbels van regels, voorschriften en valkuilen te overwinnen, voordat je echt aan de slag kunt. Heel veel succes daarbij!!”

Advertentie