8.5 C
New York
zondag 5 mei 2024

VVN brengt 30 km-zones in Zuidplas onder de aandacht

Vorig jaar heeft VVN Zuidplas in veel zones, waar de maximum snelheid 30 km per uur is, stickers aangebracht om de weggebruikers te herinneren aan de geldende maximum snelheid. Tevens heeft VVN Zuidplas bewoners de mogelijkheid geboden om bij VVN te melden, dat er juist in hun buurt of straat stickers moeten worden aangebracht. Hiervan is massaal gebruik gemaakt.

Door de inzet van de vrijwilligers van VVN Zuidplas hebben we in de zomer van 2021 aan alle verzoeken kunnen voldoen. Dit voorjaar start VVN met het controleren van de aangebrachte stickers. Soms laten de stickers los en in een enkel geval hebben we geconstateerd dat stickers verwijderd zijn. Inwoners kunnen nog steeds verzoeken om stickers te vervangen of aan te brengen in een 30 km-gebied: dat kan door een mailtje te sturen aan loket@vvn-zuidplas.nl met vermelding van dorp en straatnaam.

Een 30 km-zone wordt bij het binnenrijden aangeduid met verkeersborden. Veel mensen weten niet, dat ook in de aangrenzende straten een maximumsnelheid van 30 km/u geldt. De stickers worden door VVN Zuidplas geplaatst met toestemming van de gemeente Zuidplas.”

Advertentie