8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Dagopbrengst Tweede kanswinkel Moerkapelle naar noodhulp Oekraïne

De vrijwilligers van de Tweede kans winkel hoopten op een drukke dag vandaag. De opbrengst van de verkoop gaat altijd al naar schenkingen aan erkende, algemeen nut beoogde instellingen maar vandaag was er een dag ingepland voor de hulp van vluchtelingen vanuit Oekraïne. Het pand aan de Nijverheidstraat in Moerkapelle, waarin een grote diversiteit aan spullen staat die nog een tweede kans verdienen, werd beplakt met affiches om de klanten duidelijk te maken dat een gulle gift weer goed besteed werd.

De dagopbrengst kwam op € 3100,-

‘Doordat de vluchtelingenstroom vanuit Oekraïne ook inmiddels Moerkapelle heeft bereikt,  schenkt de winkel o.a. meubels en servies aan deze mensen.’ vertelt Jeroen de Bil, voorzitter van het bestuur. ‘Op de Abraham Kroesweg zijn al vluchtelingen ondergebracht.’

Veel vluchtelingen zullen ook in de omliggende landen in Oost-Europa opgevangen moeten worden waar ondersteuning voor nodig is. Daarom heeft het bestuur van de winkel besloten om de volledige omzet van zaterdag 12 maart te bestemmen voor noodhulp Oekraïne. De opbrengst van deze dag zal via de diaconie van de Hervormde Gemeente Moerkapelle overgemaakt worden naar het Christelijk Noodhulp cluster.

Via dit Noodhulp cluster worden vluchtelingen in Oekraïne en de buurlanden opgevangen. Dorcas, EO Metterdaad, Kom over en help, Red een Kind, Tearfund, Woord en Daad en ZOA vormen in deze noodhulpactie samen het Christelijk Noodhulp cluster. Ter plaatse werken de organisaties samen, zodat zij gezamenlijk snel en effectief noodhulp kunnen verlenen. Het Christelijk Noodhulp cluster biedt noodhulp zoals opvang, water en voedsel.

 

Advertentie