8.5 C
New York
dinsdag 30 april 2024

NL-Doet klussen bij Scouting of in de speeltuin

Op diverse plekken in Zuidplas is er afgelopen vrijdag en zaterdag hard gewerkt aan grote klussen door vrijwilligers. Tijdens de NL-Doet dagen wil het Oranje Fonds mensen interesseren voor structureel vrijwilligerswerk maar tevens verenigingen de mogelijkheid bieden om tijdens deze dagen de klussenlijst leger te maken.

Op vrijdag en zaterdag was het bij speeltuin de IJsselkids in Nieuwerkerk een drukte van belang en met oog op de verkiezingen kwamen de ChristenUnie/SGP en het CDA een handje uitsteken. De speeltuin was vol met klussen zoals het aanleggen van nieuwe paden, kruien van houtsnippers, diverse kleine onderhoudsklussen en de schoonmaak van zowel het gebouw als de speeltoestellen. Buiten deze dagen kunnen de mensen van de speeltuin ook vaste ondersteuning gebruiken.

Aan de andere kant van de Ringvaart ligt het terrein van Waterscouting de IJssel. Dit terrein en het clubhuis moet worden bijgehouden en tijdens NL-Doet werken hier veel ouders mee aan het opruimen, het snoeien van de wilgen en onderhoud aan het clubgebouw. D66, jaarlijks actief met NL-Doet, had hier haar hulptroepen heen gezonden en hielpen mee met schuur en verfklussen.

Advertentie