8.5 C
New York
woensdag 17 april 2024

GOED omgaan met dementie!

Dementie, we krijgen er in Zuidplas steeds meer mee te maken. Speciaal voor vrijwilligers, mantelzorgers en andere geïnteresseerden organiseert Stichting ZO! in samenwerking met Samen Dementie Vriendelijk een training hoe dementie te herkennen en hoe er GOED mee om te gaan. ‘GOED’ staat voor: Geruststellen, Oogcontact maken, Even meedenken en Dankjewel. In de training wordt korte informatie over dementie gegeven en geoefend zodat je het geleerde kunt toepassen in het dagelijkse leven.

Voorbereiding

Als voorbereiding mag de deelnemer een eigen situatie inbrengen. Deze kan via de mail worden gestuurd naar r.vanwensveen@stzo.nl. Daarnaast vragen wij aan alle deelnemers om één of meerdere onlinetrainingen te volgen via https://samendementievriendelijk.nl Deze duren ongeveer 15 minuten en zijn gratis te volgen.

Waar en wanneer?

Donderdag 7 april van 19:15 tot 21:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur in Nieuwerkerk aan den IJssel. De exacte locatie wordt na aanmelding bekend gemaakt. Hierover krijgt u uiterlijk 5 werkdagen van tevoren bericht.

Aanmelden en meer informatie De training is gratis en aanmelden kan tot 24 maart 2022. Wil je meer informatie over de training? Neem dan contact op met Romana van Wensveen – Stolk, Medewerker Vrijwilligers Informatie Punt, 06-14763414 of mail naar r.vanwensveen@stzo.nl.

Wil je meer informatie omtrent dementie? Neem dan contact op met Hetty de Bie, Mantelzorgconsulent dementie, 06-18426957 of mail hetty.debie@stzo.nl.

Advertentie