8.5 C
New York
donderdag 2 mei 2024

Twee Belgen verdacht van rijden onder invloed en gevaarlijk rijgedrag na aanrijding zondag

De inzittenden van het Belgische voertuig, dat betrokken was bij de aanrijding op zondagavond 13 maart in Nieuwerkerk aan den IJssel, worden beiden verdacht van overtreding van artikel 5 en 8 van de wegenverkeerswet. Bij de aanrijding kwamen twee voertuigen op Europalaan tussen de Dreef en Ringvaartlaan met elkaar in botsing. Beiden voertuigen liepen forse schade op bij de aanrijding.

Na onderzoek door ambulancepersoneel bleek dat niemand gewond was, ondanks de harde klap. Volgens de politiewoordvoerder waren bij beide voertuigen de airbags uitgesprongen en dat is vaak een indicatie van een forse impact op de voertuigen. Volgens getuigen is het voertuig uit België met een slinger van de rijbaan gekomen.

De politie heeft een 51-jarige en een 36-jarige man aangehouden en op het bureau een bloedproef afgenomen. Beiden inzittenden zijn verdacht van overschrijding van artikel 5 (gevaarlijk rijgedrag) en artikel 8 (rijden onder invloed). Als de uitslag van de bloedproef bekend is, kan het openbaar ministerie de vervolging oppakken. Wie iets gezien heeft kan altijd dit melden bij de politie op 0900 8844 .

Bij de aanrijding was een hondje van de Belgen ontsnapt. Door samenwerking van de brandweer, Je bent Nieuwerkerker, de buurtapp, Gouwe IJssel Nieuws en de inwoners is Lex, het hondje, teruggevonden en meegenomen door de dierenambulance Gouda. Daar is Lex opgehaald door de eigenaar.

Advertentie