8.5 C
New York
donderdag 2 mei 2024

Wachten op voorwaarden energietoeslag voor minima

Huishoudens met een laag inkomen krijgen een energietoeslag van ongeveer € 800. Dit heeft de overheid besloten. Met dit extra geld kunt u een deel van uw energiekosten betalen.

De overheid is op dit moment (medio maart) nog bezig met de voorwaarden voor de energietoeslag. Ook in de gemeente Zuidplas moet nog een besluit komen over de voorwaarden en het precieze bedrag. We weten nog niet precies wanneer u de energietoeslag kunt aanvragen.

Vanzelf of aanvragen

Zijn de voorwaarden bekend? En heeft u een uitkering van IJsselgemeenten? Dan krijgt u het bedrag van de energietoeslag vanzelf. Heeft u een ander laag inkomen? Dit gaat onder meer om IOW-gerechtigden, AOW-gerechtigden zonder aanvullend pensioen en zelfstandigen met een laag inkomen. Dan kunt u op dat moment een aanvraag indienen. Meer informatie staat dan op de website van IJsselgemeenten www.ijsselgemeenten.nl.

Korting energiebelasting

Voor 2022 heeft de overheid besloten dat alle huishoudens een korting van ongeveer € 400 op de energiebelasting krijgen. Vanaf 1 juli komt er nog korting bij. Die is ongeveer € 140. Hoeveel het precies is hangt af van hoeveel energie u gebruikt.

Advertentie