8.5 C
New York
vrijdag 3 mei 2024

Bewoners Westeinde Moordrecht opgeschrikt door vreemde stank buiten

Bewoners van een flat aan het Westeinde in Moordecht werden donderdagavond 17 maart opgeschrikt door een vreemde geur die rond de flat hing. Even voor 12 uur bemerkte een bewoonster een vreemde geur, die haar aan rotte eieren deed denken. Hierop alarmeerde de vrouw enkele buren, die de geur ook duidelijk waarnamen, waarop besloten werd de brandweer te alarmeren.

Toen de brandweer gearriveerd was, werd er een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de herkomst van de vreemde stank. Met meetaparatuur werden er diverse metingen verricht in de omgeving van de flat, waaruit niets naar voren kwam. Uiteindelijk bleek de vermoedelijke oorzaak van de stank het uitrijden van gier door boeren in de buurt te zijn, waarschijnlijk aan de andere kant van de Hollandsche IJssel.

Vanaf 16 februari is het toegestaan om dierlijke mest uit te rijden over het land, wat enige geuroverlast kan veroorzaken in de omgeving, maar verder geen kwaad kan voor de gezondheid. Nadat de bewoners gerustgesteld waren door de brandweerlieden en de inmiddels ook ter plaatse gekomen politieagenten, konden de hulpdiensten weer inrukken en de bewoners weer rustig slapen.

Advertentie