8.5 C
New York
woensdag 1 mei 2024

Capelle tegen eenzaamheid!

Volgens onderzoek voelt 16% van de Capellenaren zich eenzaam. Dat zijn bijna 11.000 mensen, waaronder ook veel jongeren. Dat is een groot probleem, en niet makkelijk op te lossen. De Capelse Alliantie tegen eenzaamheid en Welzijn Capelle maakten daarom de website www.capelletegeneenzaamheid.nl. Op dinsdag 15 maart werd de website gelanceerd door wethouder Marc Wilson.

Op www.capelletegeneenzaamheid.nl is informatie te vinden voor mensen die zich eenzaam voelen, voor mensen die iets willen doen voor iemand die zich eenzaam voelt, en voor professionals. Er zijn verder ‘visitekaartjes’ te vinden van allerlei Capelse organisaties die zich inzetten om eenzaamheid te verminderen of er steun bij te bieden.

Eenzaamheid kan iedereen overkomen

Wethouder Marc Wilson: ‘Eenzaamheid is een belangrijk onderwerp. Ik ben blij met deze website, waar professionals, vrijwilligers en inwoners van alles over eenzaamheid kunnen vinden, over het herkennen ervan en hoe je kunt helpen. Ook als je je zelf eenzaam voelt, vind je er handvatten om deze spiraal te doorbreken. Dat is best moeilijk. Maar tegelijkertijd zeg ik ook: niemand hoeft zich te schamen voor eenzaamheid. Bijna iedereen krijgt er in zijn of haar leven kortere of langere tijd mee te maken.’

Wat kun je er aan doen

Capellenaren die zich eenzaam voelen en willen weten wat ze er zelf aan kunnen doen, Capellenaren die een eenzame stadsgenoot wat steun willen geven, professionals: iedereen wordt van harte uitgenodigd om eens een kijkje op de nieuwe site te nemen. Capelse organisaties die op de site vermeld willen worden in de strijd tegen eenzaamheid kunnen zich aanmelden via capelletegeneenzaamheid.nl/aanmelden-organisaties.

Meer informatie of feedback

Voor meer informatie, kijk op www.capelletegeneenzaamheid. Ontbreekt er informatie op de site? Geef het door via info@welzijncapelle.nu.

Advertentie