8.5 C
New York
maandag 6 mei 2024

Oekraïne lezing: indrukwekkend en ontroerend

Op donderdag 24 maart, exact een maand na de inval van Rusland in Oekraïne, vond in Theater Swanla in Zevenhuizen de lezing plaats over de oorlog in Oekraïne met gastspreker Nico de Borst en ooggetuigen Tatjana Pavlenko en haar dochter Katja.

Lionsclub Zevenhuizen president Daan Schwalbe opende de avond met het welkom heten van Nico de Borst, de Oekraïnse Tatjana Pavlenko en haar dochter Katja. Tatjana is de lokale vertegenwoordiger van Nico’s stichting Breath in Oekraïne. Haar dochter Katja begon de avond met het op de piano spelen van het Oekraïnse volkslied. Nico de Borst vertelde over de impact van de oorlog op de kinderen in zijn kindertehuizen.

“De impact is enorm”, zo vertelde hij, “en als ik foto’s doorgestuurd krijg en in de verdwaasde ogen van die kinderen kijk, breekt mijn hart”. Nog indrukwekkender was het verhaal van Tatjana. Zij moest vluchten door de bombardementen: “We zijn zeven dagen ondergedoken geweest in schuilkelders, daarna konden we vertrekken naar de grens. Met acht man en bagage in één auto moesten we vluchten”, aldus Tatjana. En vervolgde: “Als je moet vluchten, kun je maar één klein koffertje inpakken. Wat stop je daar nu in en wat blijft er achter?“. De zaal raakte, net als Tatjana zelf, zichtbaar ontroerd door deze verhalen.

Stichting Breath vangt straatkinderen op in Oekraïne en kan nog steeds alle financiële hulp gebruiken! Via de website www.brethcareforkids.com/doneren kun ook u uw bijdrage geven. Lionsclub Zevenhuizen steunt ook deze stichting, mede door extra bijdragen van sponsoren, met een financiële bijdrage.

Advertentie