8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Parkeeractie en lasercontrole door Veilig Verkeer Nederland in Oud Verlaat (+video)

De gemeente Zuidplas heeft met handhaving, de vakgroep Verkeer, wethouder Schuurman en de vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland afdeling Zuidplas een parkeeractie en lasercontrole gehouden in het buurtschap Oud Verlaat bij basisschool de Nessevliet. Wethouder Jan Willem Schuurman benadrukte hoe belangrijk het was dat deze acties regelmatig worden gehouden.

Ouders hebben altijd haast om kinderen op tijd te brengen op school en daarom is het soms een drukte van belang rond het brengen. Dat is voor de gemeente Zuidplas een reden om meerdere keren per jaar hier de aandacht op te vestigen. Veilig Verkeer Nederland afdeling Zuidplas is al jaren actief op en rond scholen over verkeersveiligheid. Met de leerlingen worden goed geparkeerde voertuigen voorzien van een duim op een groene kaart, verkeerd geparkeerde voertuigen krijgen een gele kaart.

Nadat de rust van het brengen is wedergekeerd, gaan de leerlingen van groep 8 met Veilig Verkeer Nederland aan de slag met een lasergun. Op de Wollenfoppenweg, waar de maximumsnelheid 30km is, wordt gemeten en als de auto te hard rijdt, krijgt de automobilist dat verderop te zien op een bord van de kinderen. Een automobilist schrok van de camera’s van de pers en dacht dat hij een bekeuring kreeg. Net als met de parkeerkaarten was het maar een waarschuwing.

Advertentie