8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Spullen en hulp gezocht voor noodopvang Oekraïeners in Zuidplas

De gemeente Zuidplas regelt opvang voor ongeveer 120 vluchtelingen uit Oekraïne. Deze vluchtelingen worden opgevangen in het voormalige Rabobank-gebouw aan de J.A. Beijerinkstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel. Naar verwachting is het gebouw op vrijdag 8 april klaar voor oplevering.

Veel spullen nodig voor de inrichting

Gemeente Zuidplas, Stichting Zo! en het Diaconaal Maatschappelijk Werk zijn dan ook blij dat veel inwoners hebben aangeboden om goederen te schenken. Van dit aanbod wil men graag gebruik maken. Via de website https://reserveren.hervormdnieuwerkerk.nl/aanmelden-hulpgoederen kunnen inwoners aangeven wat men wilt schenken, u heeft hierbij ook de mogelijkheid om een foto toe te voegen.

Via de knop `Aanmelden hulpgoederen’ op deze pagina komt u bij de lijst met daarop goederen die men goed kan gebruiken. We hebben niet van alle goederen evenveel nodig, daarom registeren we wat binnenkomt. Op de lijst kunt u zien hoeveel we per item nog nodig hebben.

Wanneer en waar?

Het inzamelen van de geschonken goederen gebeurt op zaterdag 2 april van 9:00 uur tot 13:00 uur op het kerkplein bij het Kerkelijk Centrum, J.A. Beijerinkstraat 53. Hier staan vrijwilligers klaar die achter tafels uw spullen in ontvangst nemen.

Wilt u de goederen schoon en goed inleveren?

Ik wil meehelpen

Wilt u meehelpen bij het inzamelen van de goederen en/of heeft u de beschikking over een bus of aanhangwagen waarmee u spullen kunt vervoeren? Meld u zich dan aan via de website van stichting Zo!

Namens de gemeente Zuidplas, stichting Zo! en aangesloten kerkelijke instanties alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

Advertentie