8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

Afvalmunt is 1 april-grap

Het bericht dat de afvalpas in Zuidplas vervangen wordt door afvalmunten is een 1 april grap van Gouwe IJssel Nieuws. De gemeente Zuidplas heeft al meerdere reacties gekregen van verontruste inwoners. We willen natuurlijk geen onrust bij inwoners en overlast bij de gemeente veroorzaken. Daarom geven we met dit bericht duidelijkheid dat de trashcoin niet echt bestaat, dat de afvalpas niet vervangen wordt door munten en de munten morgen dus niet te koop zijn bij het gemeentehuis.

Op 30 maart is de eerste trashcoin aan wethouder Schuurman gegeven en zelfs in zijn eigen fractie dacht men dat het echt was.

De redactie van Gouwe IJssel Nieuws wil altijd rond 1 april iets leuks doen en met de trashcoins leek het geslaagd. Natuurlijk zijn er inwoners die het direct door hebben. Maar genoeg inwoners trapten er wel in en de gemeente Zuidplas kreeg verontruste inwoners aan de lijn. Helaas waren niet al deze telefoontjes vriendelijk naar de telefonistes van de gemeente Zuidplas. Dat laatste betreuren wij ten zeerste. Daarom heeft de redactie, in overleg met de gemeente, de grap eerder verklapt.

Advertentie