zaterdag 4 mei 2024

Dames van Jumbo ZVH pakken de volle 4-0 winst

zaterdag 2 april moesten de dames van Jumbo ZVH alweer in de volleybal arena van het dorpshuis Swanla aantreden, Nu kwam het team van Irene uit Bilthoven op bezoek, Gezien de stand op de ranglijst van de derde divisie werd een overwinning verwacht en dit werd door de Jumbo ZVH speelsters ook gedaan. Via de setstanden 25-14, 25-20, 25-12 en 25-18 werd een sterke 4-0 overwinning geboekt en kon Jumbo vijf punten aan hun conto bijschrijven.

Coach René van Essen had ook nu weer een volle bank met stafleden, kon weer beschikken over Tara van Zijl, Jumbo ZVH begon met dezelfde opstelling die donderdagavond aan de wedstrijd begon met in de basis: Inge van Tilburg, Vera Bruggeman, Mariëlle Gerritsen, Anniek Scheffers, Marleen van Vliet, Sonja van Mil en libero Jolien van Dam. De Zevenhuizense dames lieten vanaf het begin zien wat hun intenties waren en wisten met Marleen van Vliet aan de opslag de dames van Irene danig onder druk te zetten en Jumbo ZVH liep uit naar een 8-2 voorsprong eer de coach van Irene een time-out nam, dat had nog niet direct effect en bij 9-3 kon Irene de service terughalen. Ook nu liet coach René van Essen de jeugdige talenten Eden Wensveen en Luca Hessing invallen om te serveren dit ging met wisselend succes gepaard. Jumbo ZVH wist het goede ritme vast te houden en kon met Marleen van Vliet aanvallend en serverend punten te scoren, die uiteindelijk resulteerde in een 25-14 setwinst.

In de tweede set wist Vera Bruggeman het eerste punt te scoren en Jumbo ZVH ging langzaam maar zeker daarmee door tot 4-4 kon Irene het nog bijhouden. Bij 6-5 werd de bekende dubbele wissel uitgevoerd door Marina Mijajlovic en Sterre Wensveen binnen de lijnen te brengen voor Inge van Tilburg en Marleen van Vliet. Jumbo ging rustig verder met scoren en Mariëlle Gerritsen en Sonja van Mil wisten hun punten bij de score op te tellen. Door wat slordigheden aan Zevenhuizense zijde kon Irene nog tot 10-11 bijkomen. Op deze stand werd de dubbele wissel weer teruggedraaid. Nu wist Jumbo wel vaster te scoren en kon uitlopen met aanvallen en blokacties van Anniek Scheffers kon ook deze set bijgeschreven worden met 25-20.

Jumbo ZVH kwam in de derde set met Tara van Zijl als midden aanvalster voor Anniek Scheffers. Ook nu werd net als in de eerste set gelijk een voorsprong opgebouwd, Irene nam bij 4-2 een time-out en kon via een goede blokkering de opslag terughalen. Jumbo ZVH voerde gelijk een dubbele wissel uit. In deze fase wist Tara van Zijl aanvallend en blokkerend te scoren en was de servicebeurt van Mariëlle Gerritsen een goed wapen om de voorsprong naar 13-5 te brengen. De gasten probeerde nog wat terug te doen en konden bij vlagen met een sterke service scoren. Bij 14-8 werd de dubbele wissel weer terug gewisseld. Bij Jumbo ZVH wist na een lange rally zelfs libero Jolien van Dam een punt te scoren en zo het gat maken tot 21-9. Bij 22-11 kwam Luca Hessing weer aan de opslag en kon met haar service de druk op Irene leggen. Bij 23-12 zat haar taak erop, hierna Sonja van Mil de set voor Jumbo ZVH uit te slaan door een tactische aanval en dit bracht de setstand op 25-12.

Jumbo ZVH bleef alert spelen in de vierde set, Bij 7-4 en 15-7 werden de bekende dubbele wissels uitgevoerd in die fase werd er goed gescoord. Bij de stand 16-8 werd een verrassende wissel uitgevoerd, aanvoerster Marleen van Vliet ging definitief het veld uit om te gaan genieten van haar aanstaand moederschap, Marina Mijajlovic nam haar plaats in het veld over. Jumbo ZVH bleef de teugels stevig in handen houden en bleef volop scoren. In de eindfase was Vera Bruggeman met haar aanvallen doeltreffend en kon zo deze set met 25-18 en de wedstrijd met 4-0 winnend afsluiten.

Voor de Zevenhuizense dames staat komende week weer twee wedstrijden op het programma, nu zullen deze wedstrijd uitgespeeld moeten worden. Op donderdagavond 7 april speelt Jumbo ZVH om 20.00 uur in Amersfoort tegen AVV Keistad DS3. Na deze midweekse wedstrijd zal op zaterdag 9 april om 16.00 uur Jumbo ZVH in Leidschendam spelen tegen Volevo