8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Wedstrijdzwemmers Niemo Barracuda kampioen Regio West

Dit weekend was de laatste wedstrijd in de Regio West competitie van het seizoen 2021-2022 in de hoogste poule. Met maar liefst 34 persoonlijke records (PR) was het verschil gemaakt tijdens de individuele afstanden en is Niemo Barracuda voor het eerst kampioen geworden in Poule A.

Na promotie in 2018 van poule B naar poule A hield de vereniging de stijgende lijn vast en strijden de zwemmers mee om de prijzen, met nog één weekend te gaan was er een gedeelde eerste plek in het tussenklassement, Niemo Barracuda en de Schotejil beide 776 punten. Hoofdtrainer Walter Rolloos had de zwemmers vrijaf gegeven voor de zaterdag ochtend training zodat er goed uitgeslapen kon worden voor de wedstrijd in de middag. De strategie van Rolloos bleek te werken want na de opening estafettes was er al een minieme voorsprong van twee punten op de directe tegenstander.

Individueel maakte de zwemmers pas echt het verschil, Melissa van de Heide en Denise Boereboom staan altijd garant voor een flink aantal punten respectievelijk 25 en 20 voor deze senior zwemmers. Bij de jeugd verraste Thijs Visser met een prachtige PR op de rugslag met maar liefst zes seconden en verzamelde totaal 19 punten. Ook Joshua Agussalim liet van zich spreken met 25 punten. Bij de dames junioren ging het heel hard met de punten, Jinth Engelse en Mila Oomens verzamelde maar liefst 34 en 32 punten.

De afsluitende estafettes waren zeer spannend maar de onderlinge verschillen waren te groot om het kampioenschap nog te verstoren, de Niemo Barracuda wedstrijdzwemmers mogen zich voor het eerst Regio kampioen noemen.

Advertentie