8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Zuidplas wil 12 betaalbare koopwoningen bouwen aan de Stevenstraat

De gemeente Zuidplas wil het oude scouting terrein aan de Stevenstraat in Moordrecht gaan herbestemmen om zo 12 betaalbare koopwoningen te kunnen realiseren. Daarover gaat de gemeenteraad op dinsdag 19 april een besluit nemen. Het terrein is nu nog in gebruik bij de scouting in Moordrecht maar deze vereniging gaat verhuizen naar een nieuw onderkomen op het sportpark ’t Ambacht.

Deze verplaatsing heeft ertoe geleid dat de Moordrechtse ontwikkelaar Vink, zich bij het gemeentebestuur heeft gemeld. Initiatiefnemer is voornemens om op de vrijkomende gronden van de Scouting Moordrecht 12 betaalbare appartementen te realiseren. Volgens de woonvisie is de definitie van koop betaalbaar tot € 225.000. Het gebouw krijgt 3 woonlagen.

Zuidplas heeft al 2 informatieavonden gehouden voor belanghebbenden en daar was de grootste zorg het parkeren in het gebied. Uit onderzoek en het beschikbaar maken van parkeerplaatsen op het te ontwikkelen terrein lijkt dit probleem opgelost. De zendmast op het terrein zal gaan verdwijnen, hierin zitten antennes voor mobiele communicatie en een lokale omroep.

De plannen hebben ter inzage gelegen voor belanghebbenden en daar zijn geen bezwaren via een zienswijze op gekomen. Mocht de gemeenteraad instemmen dan is het plan onherroepelijk geworden. Dan is alleen nog maar beroep bij de Raad van State mogelijk.

Advertentie