zaterdag 27 april 2024

Dames van Jumbo ZVH naar halve finale beker groep A

Donderdagavond speelden de dames van Jumbo ZVH in Amersfoort tegen het derde team van VV  Keistad in de kwartfinale van de beker in groep A. In een wedstrijd waarbij slechts één scheidsrechter en geen tellers aanwezig was, wist Jumbo ZVH haar stempel op de wedstrijd te drukken en via de setstanden 11-25, 17-25 en 14-25 de wedstrijd winnend af te sluiten en zo de halve finale te halen.

Coach René van Essen had ook nu weer een volle bank met stafleden en had nu Marleen van Vliet als assistent. De dames van Jumbo ZVH begon met de volgende basis aan de wedstrijd: Inge van Tilburg, Vera Bruggeman, Mariëlle Gerritsen, Tara van Zijl, Marina Mijajlovic,

Sonja van Mil en libero Jolien van Dam. De Zevenhuizense dames wisten met hun service druk op de dames van Keistad te zetten en liepen al snel uit naar een 8-2 voorsprong. Jolien van Dam wist met haar sterke passing te zorgen dat Inge van Tilburg haar aanvalsters goed in stelling kon brengen. In deze fase wisten Vera Bruggeman en Mariëlle Gerritsen met hun blokkering ook te scoren en bracht de stand naar 11-4. De servicedruk van de Zevenhuizense dames bleef hoog en nu kon ook Sonja van Mil een serie punten scoren Jumbo liep verder uit naar 20-8. Keistad kon niet in hun spel komen een maakte veel fouten. Mariëlle Gerritsen maakt met een sterke middenaanval deze set uit bij 11-25.

Jumbo ZVH trad met dezelfde opstelling in de tweede set binnen de lijnen. Met de goede pass van Marina Mijajlovic die door Tara van Zijlmooi werd afgemaakt, werd er gescoord. In deze fase hielden het beide team tot 5-5 in evenwicht, Met een sterke service van Mariëlle Gerritsen liep Jumbo uit naar 8-5. Hierna namen de dames van Jumbo ZVH het heft in handen en konden nu door een sterk blok van Tara van Zijl en een slimme doortikbal van Inge van Tilburg naar 15-12 uitlopen. Keistad probeerde van alles, bij 20-14 voorde Keistad een dubbele wissel uit en konden tot 20-16 bijkomen. Maar met Mariëlle Gerritsen aan de opslag wist Jumbo naar setpoint 24-16 komen. Na een fout service van Keistad ging deze set met 17-25 naar Jumbo ZVH toe.

Ook in de derde set trad Jumbo ZVH met dezelfde opstelling in het veld. Deze begon gelijk met een killblok van Vera Bruggeman, die daarna aan de opslag kwam en een prima service serie maakte en daarmee ZVH op een 1-6 voorsprong bracht. Ondanks of dankzij dat de beide teams servicefouten maakten bleef Jumbo aan de goede kant van de score naar 6-12. Bij 8-17 bracht coach René van Essen Sterre Wensveen in het veld voor Inge van Tilburg. De Zevenhuizense dames bleven goed in het ritme en liepen steeds verder uit. Aanvallend en blokkerend zorgde Jumbo ZVH dat deze set ook met 14-25 werd gewonnen.

Voor de dames van Jumbo ZVH staat zaterdag 9 april om 16.00 uur in Leidschendam de wedstrijd tegen Volevo voor de competitie op het programma.