8.5 C
New York
dinsdag 7 februari 2023

Financiële steun energiekosten voor inwoners met een laag inkomen

Sinds oktober 2021 zijn de gas- en energieprijzen flink gestegen. De rijksoverheid stelt daarom financiële steun beschikbaar voor mensen met een laag inkomen. Waddinxveense huishoudens met een laag inkomen die bekend zijn bij de gemeente, krijgen in april 2022 automatisch een bedrag van € 800,-  op hun rekening. Het gaat dan om huishoudens die een uitkering, bijzondere bijstand of minimaregeling ontvangen van de gemeente. Zij krijgen binnenkort een brief met meer informatie. Andere huishoudens met een laag inkomen kunnen vanaf uiterlijk 16 mei 2022 zelf de energietoeslag aanvragen. Meer informatie is te vinden op www.waddinxveen.nl/energiekosten.

De energietoeslag is bedoeld voor huishoudens met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm
Dit is voor alleenstaanden een netto inkomen van € 1348,26 (voor pensioengerechtigden € 1498,12). Voor samenwonenden/gehuwden is dit € 1926,08 (voor pensioengerechtigden € 2028,54). Elk huishouden krijgt hetzelfde bedrag van € 800,-.

Huishoudens die niet automatisch de energietoeslag krijgen, kunnen de toeslag zelf aanvragen

Dat kan vanaf uiterlijk 16 mei 2022 via www.waddinxveen.nl/energiekosten. Op dit moment is de gemeente bezig met het regelen van het aanvraagproces. Dit kost tijd. Daarom is het nu nog niet mogelijk de energietoeslag aan te vragen. Zodra het wel mogelijk is een aanvraag te doen, staat dat op de website van de gemeente. Na de aanvraag zorgt de gemeente ervoor dat de energietoeslag zo snel mogelijk overgemaakt wordt.

Inwoners met een lopende schuldregeling kunnen de energietoeslag ook aanvragen

Want deze inwoners hebben onderaan de streep ook een laag inkomen. Zij moeten namelijk tijdens een lopende schuldregeling verplicht aflossen aan de schuldeisers.

Dit is alleen voor Waddinxveen en niet voor Zuidplas of Capelle aan den IJssel!

Advertentie