8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Lezing “Banksy – Myth or Money” door Peter Thissen

Op 12 april a.s. organiseert stichting beeldende kunst Zuidplas de lezing “Banksy – Myth or Money” door Peter Thissen. De lezing wordt gehouden in dorpshuis Swanla in Zevenhuizen.

Als er een kunstenaar is die die zich wereldwijd op de interesse mag verheugen van jong en oud, is het Banksy. Hij spreekt jongeren aan met zijn graffiti kunst, maar ook oudere kunstkenners hoeven niet meer overtuigd te worden van de artistieke waarde van zijn werk.

Heel opmerkelijk, omdat niemand weet wie Banksy is. Hij, of is het een zij, heeft vanuit een oorspronkelijke noodgedwongen anonimiteit, deze inmiddels tot een handelsmerk gemaakt.

Wat maakt Banksy zo uniek? Zijn het de exorbitante bedragen die voor het werk worden betaald? Zijn het de cartooneske kritische sjablonen? Of is het die anonimiteit die contrasteert in een tijd waarin alle informatie virtueel op straat ligt? Waarom kennen we dan de identiteit van deze kunstenaar niet? Dat maakt de kunstenaar nog meer tot een mythe.

Is het een Fantomas, een Robin Hood of is het een geniale marketing truc?

De kunsthistoricus Peter Thissen neemt u mee in een lezing over het fenomeen. Er worden misschien tipjes van de sluier opgelicht, maar of het tot een ontmaskering komt??

U kunt vanaf heden hiervoor inschrijven: een mail naar sbkzuidplas@gmail.com volstaat. Daarin vermeldt u: Lezing Banksy. Vrienden van SBKZ betalen slechts € 5, overige belangstellenden betalen € 10. Te voldoen op bankrekening: NL85RABO0316 1614 89 t.n.v. stichting Beeldende Kunst Zuidplas.o.v.v. Lezing Banksy en je naam.

Advertentie