8.5 C
New York
vrijdag 3 mei 2024

Testlocatie Nieuwerkerk sluit per a.s. maandag

De testlocatie aan de ‘s-Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel sluit per maandag 11 april. dat laat de GGD Hollands Midden via een bericht op internet weten. Naast de vestiging in Nieuwerkerk worden ook de testlocaties in Bergambacht en Nieuwveen gesloten.

Op die dag wijzigt het testbeleid voor corona. Men hoeft dan na een positieve zelftest geen bevestigingstest meer te doen bij de GGD. Voor sommige mensen, zoals zorgmedewerkers en kwetsbaren, is het advies om nog wel een PCR-test bij de GGD te doen. Omdat de GGD Hollands Midden hierdoor minder testen gaat uitvoeren, sluiten de drie teststraten. De teststraten die nog wel openblijven hebben voortaan kortere openingstijden. Het sneltesten van onderwijspersoneel stopt. 

In Gouda is de teststraat van maandag t/m vrijdag geopend van 08.00-14.00. In het weekend zijn de openingstijden 08.00 tot 12.00. Tussen 09.00 en 11.00 is het mogelijk om je zonder afspraak te laten testen. In Sporthal Schenkel aan de Capelseweg in Capelle aan den IJssel wordt tot 8 mei getest, daarna sluit deze locatie.

Voor het testen bij klachten komt de verantwoordelijkheid meer bij mensen zelf te liggen. Vanaf 11 april hoeft men na een positieve zelftest geen bevestigingstest meer te doen bij de GGD. De zelftest is een betrouwbaar en snel middel en wordt op dit moment al veel gebruikt. Het blijft voorlopig nog wel mogelijk om te testen bij de GGD voor een herstelbewijs. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om te reizen. Ook blijft de GGD-test beschikbaar voor zorgmedewerkers, kwetsbare mensen, hun mantelzorgers en mensen die geen zelftest willen of kunnen gebruiken. 

Advertentie