8.5 C
New York
donderdag 23 maart 2023

Vanaf 1 mei achteraf betalen voor afvalzak in plaats vooraf afvalpas opladen in Zuidplas

Vanaf 1 mei 2022 worden stortingen op de ondergrondse restafvalcontainers achteraf verrekend. Op dit moment is het nog noodzakelijk dat er saldo op de afvalpas staat om de containers te openen. Dit is dus vanaf 1 mei niet meer nodig. De afvalpas kan vanaf dan gebruikt worden zonder saldo. Het bedrag per opening van de container verandert niet, dit blijft € 1,50. De stortingen worden achteraf afgerekend via een jaarlijkse gemeentelijke belastingaanslag. Het tegoed dat inwoners na 1 mei nog op hun afvalpas hebben staan wordt met de belastingaanslag verrekend.

Waarom niet langer vooraf betalen?

Het systeem voor de ondergrondse containers is verouderd en de leverancier stopt met het ondersteunen van het registratiesysteem. Voor de gemeente was dit aanleiding om te kijken of het anders en beter kan. Om het voor inwoners gemakkelijk te maken zorgen we ervoor dat zij niet meer bij een dichte container staan door een tekort aan saldo.

Brief met toegangscode
Alle gebruikers van ondergrondse containers ontvangen tussen 19 april en 22 april een brief met informatie over deze verandering. Hierin staat ook een toegangscode tot een nieuwe website om zelf de stortingen op de container te kunnen volgen. Ook is er een overzicht van veel gestelde vragen toegevoegd bij de brief. Deze is ook te vinden op www.cyclusnv.nl/faqzuidplas of op www.zuidplas.nl/afval

Advertentie