8.5 C
New York
vrijdag 23 februari 2024

Informateur adviseert coalitie PCW, CDA en VVD voor Waddinxveen

Op donderdag 14 april heeft informateur Herman Timmermans zijn eindverslag over de informatiefase toegestuurd aan de gemeenteraad aan Waddinxveen.

Herman Timmermans: ‘De afgelopen weken heb ik met alle partijen gesprekken gevoerd. Ik kijk met genoegen terug op de constructieve sfeer die ik heb mogen ervaren. Mijn advies is om een formateur aan te stellen, die met PCW, CDA en VVD het proces van coalitie- en collegevorming gaat begeleiden. Deze combinatie doet recht aan de uitslag van de verkiezingen, een brede wens om tot een coalitie van 3 partijen te komen en aan programmatische overeenkomsten tussen deze partijen. Bovendien zorgt deze combinatie voor een zekere mate van continuïteit van bestuur.

De gemeenteraad debatteert dinsdag 19 april over de bevindingen en neemt dan een besluit over het vervolgproces. Hiermee komt de andere lokale partij Weerbaar Waddinxveen (WeWa) met dit advies aan de kant te staan als collegepartij. Nu nog bestaat het college uit PCW, CDA en WeWa en komt wethouder Schippers dus niet terug.

De PCW had eerder al laten weten dat ze niet verder gaan met wethouder Kortleven. Ondanks dat de PCW dit niet heeft willen bevestigen, lijkt dit te maken te hebben met de echtscheiding van Kortleven. De PCW heeft Albert Kerssies als kandidaat wethouder naar voren geschoven. Deze partij was de grote winnaar van de verkiezingen in Waddinxveen.

Advertentie