8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

VCN verliest een Eredivisie licentie – ZVH krijgt wederom licentie

Voor de regio in en rond Zuidplas was het afgelopen jaar veel volleybal op het hoogste landelijke niveau. Volleybalclub Capelle-Nieuwerkerk (VCN) hadden zowel dames als heren in de Eredivisie en ZVH uit Zevenhuizen had de mannen in de Eredivisie spelen. ZVH kreeg wederom de licentie voor de heren.

VCN

De uitkomst van de aanvraag van VCN bij de NeVoBo was teleurstellend: VCN komt volgens de Nevobo slechts in aanmerking voor één licentie in plaats van twee. Dat betekent dat er in het seizoen 2022-2023 slechts één VCN team in de Eredivisie kan uitkomen. Een flinke domper gezien het veelbelovende traject dat zowel Laudame Financials VCN als ComputerPlan VCN een kleine twee jaar geleden zijn begonnen.

Het bestuur van VCN kreeg hiermee ook de ondankbare taak om een keuze te maken tussen het project bij de mannen en de vrouwen; voor welk team gaan we? Uiteindelijk is het sportieve aspect doorslaggevend geweest. Hoewel de dames van Laudame Financials VCN aan een sterk seizoen bezig zijn, wordt het – onder andere door het stoppen van trainer/coach Ivo Munter en meerdere steunpilaren in het team – lastig om een Eredivisiewaardig team op de been te brengen. Bij de mannen van ComputerPlan VCN zijn deze sportieve voorwaarden voor komend seizoen op het moment al beter op orde. Het team staat grotendeels, waarbij de verwachting is dat er doorgepakt kan worden om definitief aan te haken bij de middenmoot en ook trainer/coach Ferry van Hal heeft zijn commitment voor volgend seizoen al uitgesproken. Dit heeft ertoe geleid dat het bestuur de leden voor zal leggen de licentie te gebruiken voor de mannen. 

VCN doet voor nu met de vrouwen een stapje terug, maar gaat hard aan de slag om binnen afzienbare tijd met de vrouwen weer terug te keren in de Eredivisie.

ZVH

Bij ZVH is men blij met het behoud van de licentie, op Facebook kwam de volgende reactie: “Het draaien van een team in de Eredivisie kan niet zonder de inzet van veel vrijwilligers om het team heen. Bestuursleden, de staf, de teammanagers; allemaal vrijwilligers die, naast eigen drukke banen, hun ‘vrije’ tijd in het team steken. Petje af! En dank daarvoor. En het draaien van een Eredivisie team kan niet zonder de steun van sponsoren. We zijn daarom ook heel blij met die van ons!”

Advertentie