donderdag 25 april 2024

Herboren RECO ZVH pakt 3-0 winst op Taurus

RECO ZVH speelden op stille zaterdag in eigen huis tegen het team van Taurus uit Houten. De Zevenhuizense heren gingen met één doel het veld in, om de nul in de ranglijst weg te werken. Goed gefocust wisten zij de gasten te trakteren op een spel waarin zij zich oppermatig wisten te tonen en via de setstanden 25-19, 25-16 en 25-23 werd een mooie en dik verdiende 3-0 overwinning geboekt.

Trainer/coach Kristian van der Wel kon niet beschikken over Sam van der Loo, die tijdens een nationale training een enkel blessure opliep. Het coach duo stelde de volgende selectie binnen de lijnen: Benjamin Parkinson, Chris van Mullem, Bram Wiltenburg, Vincent van der Kraats, Jasper de Jong, Max Nieuwstad en libero Mika Prins. Vanaf het begin kon Vincent van der Kraats zijn stempel op de eerste set zetten na een aantal krachtige aanvallen wist hij met zijn krachtige service te scoren en de begin achterstand weg te werken. Ook Max Nieuwstad wist met zijn buitenaanvallen te scoren dat zorgde ervoor dat coach Niels Plinck van Taurus zijn eerste time-out moet nemen. Dit zorgde dat zij de opslag wist terug te halen, maar RECO bleef sterk spelen en Taurus voerde bij 16-11 een dubbele wissel in. Aan Zevenhuizense zijde wisselde coach Kristian van der Wel bij 17-13 voor de blokkering Mees Sengers voor Bram Wiltenburg. Dit had geen effect en Taurus kwam terug. Bij 18-125 werd de dubbele wissel weer teruggedraaid en RECO bleef doorgaan. Ook de tweede time-out bij 20-15 hielp daar niets aan. In deze eindfase wist de middenaanval van RECO goed te scoren en Benjamin Parkinson kon deze set bij 25-19 afmaken.

In de tweede set kwam Taurus beter uit de startblokken en nam een kleine voorsprong, was in voorgaande wedstrijden het scoreverloop te vaak in het voordeel van de tegenstander. Nu wist RECO met een sterke service van Vincent van der Kraats en een aantal blokpunten van Bram Wiltenburg de stand weer bij 7-7 gelijk te trekken. RECO ging door een noopte Taurus tot een time-out bij 10-7. Dit had geen effect en pas bij 13-8 konden de gasten de service behalen. Taurus nam bij 15-8 weer een time-out maar RECO ging goed door. Met slimme aanvallen van aanvoerder Chris van Mullem Bij 24-16 wist RECO na een lange rally met Max Nieuwstad in de aanval deze set met 25-16 winnend af te sluiten.

Voor de aardig gevulde sportzaal werd de derde set de spannendste, waarbij aan beide zijde heel goed werd verdedigd. Bij RECO nam Mika Prins deze honneurs waar en wist met zijn passes, spelverdeler Bram Wiltenburg zijn aanvallers goed in stelling te brengen. In deze fase wisten Benjamin Parkinson en Max Nieuwstad aanvallend goed te scoren. Toch kon Taurus aan de positieve kant van de score te komen. Bij 13-15 nam Kristian van der Wel zijn eerste time-out van de wedstrijd nemen. Dit hielp en RECO wist na positieve acties langszij te komen. Tot 23-23 bleef het gelijk, maar daarna kon Jasper de Jong met zijn blokkering de winst zeker te stellen 25-23.

Door deze prachtige overwinning is de hatelijke nul van de ranglijst af en kunnen zij met vertrouwen naar de volgende wedstrijd toe. Op zondag spelen de heren in Linne tegen Numidia Topvolleybal Nijmegen om 16.30 uur.

RECO ZVH: Max Nieuwstad (16), Chris van Mullem (6), Bram Wiltenburg (2), Vincent van der Kraats (20), Jasper de Jong (4), Benjamin Parkinson (6, Mika Prins (L)

Taurus: Finn Frielink (1) (Max Donker (2)), Ralph van Gasteren (1) (Tom van den Boogaard (4)), Dylan Boerefijn (8) (Jelle van Jaarsveld (6)), Jens de Hoogh (3) (Hans van Weststrienen (6)), Daan Pardijs (3) (Martijn Rijksen (4)), Robin Schols (Flor Polinder (1)), Niels Lipke (L)

Foto’s : André Dirks