8.5 C
New York
donderdag 2 mei 2024

KernKracht start nieuw regionaal project: ‘Naasten voor naasten’

Familieleden, vrienden, mantelzorgers (naasten) van mensen met een psychische kwetsbaarheid hebben vaak zorgen om hun naaste. Dit kan intensief zijn. KernKracht gaat naasten trainen ter ondersteuning. Wil je getraind worden om als Ervaringsdeskundige Naaste ingezet te worden meldt je nu aan!

Mantelzorgers van mensen met een psychische kwetsbaarheid lopen tegen allerlei zaken aan; vaak ondersteunen zij hun naaste met regeltaken, praktische en emotionele zaken. Dat doen ze vaak vanuit liefde voor de ander, maar bij wie kunnen zij terecht met hun eigen vragen en emoties? In de regio zijn er sociaal werkers en mantelzorg steunpunten waar mantelzorgers bij terecht kunnen voor ondersteuning.

Toch begrijpen anderen soms niet hoeveel invloed de psychische ziekte van een naaste kan hebben. Het is dan fijn om een luisterend oor, steun of tips te ontvangen van iemand die een vergelijkbare ervaring heeft. Ben je een naaste (familielid, vriend, mantelzorger) van iemand met psychische kwetsbaarheid (GGz problematiek, verslaving of dak- of thuisloze).

Woon je in Midden-Holland (Gouda, Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard, Waddinxveen, Zuidplas). Is de zorg om je naaste ‘stabiel’ zodat je ruimte hebt om anderen (vanuit ervaringskennis) te ondersteunen? Meld je dan aan voor de training (8 bijeenkomsten) tot Ervaringsdeskundige Naaste. Wil je meer informatie of je aanmelden stuur dan een mail naar jmoerings@kernkracht.nl / www.kernkracht.nl

Advertentie