8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Niemo Barracuda promoveert naar eerste divisie

Die weekend zijn de wedstrijdzwemmers van Niemo Barracuda gepromoveerd van uit de A-klasse naar de eerste divisie. Na vier weekenden zwemcompetitie in de afgelopen maanden was de achterstand iets minder dan 2 seconden en deze achterstand moest dit weekend in Amsterdam worden weggezwommen door de selectie zwemmers.

Het direct concurrerende team had eerder dit weekend al gezwommen dus hoofdtrainer Walter Rolloos wist feilloos de zwemmers te vertellen welke tijden er gezwommen moesten worden en dat er dus veel individuele records gezwommen moest worden om de achterstand om te zetten in een voorsprong.

Dit was niet aan dovemans oren gezegd want direct in de eerste afstand, een estafette, was de achterstand omgezet in een voorsprong. Daarna was de vlinderslag voor de senioren aan de buurt Melissa van der Heijden, Denise Boereboom, Mark Hensen en Dennis Dortland hielden de voorsprong stabiel dus de eerste klap was een daalder waard.

De genadeklap werd gegeven door de dames jeugd Anouchka Bos (2x goud), Mila Oomens (1x goud, 1x zilver) en Jinth Engelse (1x goud, 1x zilver). Ook in de estafettes stegen deze dames boven zichzelf uit met 2x goud en 1x zilver. Met de afsluitende estafette 8 x 50 meter vrijeslag werd er nogmaals enkele seconden gewonnen en is dus de promotie is feit.

Advertentie