8.5 C
New York
zondag 3 maart 2024

Brons voor NGV op 2de districtswedstrijd voor teams

Bij de tweede districtswedstrijd voor teams van het district Zuid-Holland voor dames categorie Bovenbouw Supplement D in het topsportcentrum in Rotterdam heeft het team van de Nieuwerkerkse Gymnastiek Vereniging afgelopen zaterdag 23 april een derde plaats veroverd op de vierkamp.

Het team, dat bestond uit Tess ten Berge, Fabienne Broeder, Britt van Tuinen en Annika Mooijman, behaalden op de 4 onderdelen, balk, brug, vloer en sprong een gezamenlijke score van 89,000 punten. Hiermee bleven ze slechts 0,500 punten voor op nummer 4. Bij deze wedstrijd mochten per onderdeel 3 dames van het team hun oefening laten zien, maar alleen de beste twee oefeningen per toestel telden mee voor de punten. De dames begonnen met 3 nette oefeningen op onderdeel brug, hadden peg op het onderdeel balk waarbij alle drie de turnsters van de balk vielen. Door vervolgens mooie vloeroefeningen en prachtige sprongen te laten zien bleef de schade beperkt en werden ze uiteindelijk derde.

De zelfde dag turnde Meggie Marcus in Waalwijk voor het Nederlands kampioenschap 4 kamp Dames Senioren B. Door een enkel blessure was haar voorbereiding niet optimaal geweest, maar ze was genoeg hersteld om aan de wedstrijd deel te nemen. Met prachtige scores van 11.267 op de brug, 12.267 op de balk, 11,767 op vloer en 12,000 op het toestel sprong, behaalde zij uiteindelijk de 5de plaats. De score op balk bleek goed te zijn voor een eerste plaats op dit toestel. Hiermee plaatste zij zich op dit onderdeel voor de Nederlandse Toestelfinales later dit seizoen in Ahoy. Ook haar brug oefening bleek goed genoeg om zich te plaatsen voor de Toestelfinales in Ahoy.

Advertentie