8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Lotgenotengroep ‘Verlies tijdens corona’ in Capelle

De lockdowns van de afgelopen jaren hebben bij veel mensen voor verlies gezorgd. Geen afscheid kunnen nemen van een overledene, maandenlang nauwelijks mensen zien of spreken, niemand die je aanraakte. ‘Dat zorgt allemaal voor rouw,’ zegt maatschappelijk werker Thea ten Wolde. Daarom start er op maandag 16 mei een lotgenotengroep.

De lotgenotengroep bestaat uit vijf bijeenkomsten en is voor alle Capellenaren die een verlies hebben ervaren tijdens de pandemie. Maatschappelijk werkers Gerda Schuurmans en Thea ten Wolde van Welzijn Capelle begeleiden de lotgenotengroep.

Door de overheidsmaatregelen tijdens en na de lockdowns leefden mensen letterlijk op flinke afstand van elkaar. Mensen zijn sociale wezens en hebben (fysiek) contact en communicatie met anderen nodig. Hiervan afgesneden zijn brengt een vorm van rouw op gang. Maatschappelijk werker Gerda Schuurmans: ‘De lotgenotengroep gaat over alle soorten verlies. Letterlijk iemand hebben verloren; maar ook bijvoorbeeld je werk of gezondheid verliezen, of je normale gevoel van veiligheid. Erover praten met elkaar helpt.’

Data en locatie bijeenkomsten

De lotgenotengroep vindt plaats op maandag 16 en 30 mei, en 13 en 27 juni, steeds om 13.30 – 16.00 uur. De laatste bijeenkomst is in overleg met de deelnemers. De lotgenotengroep komt samen in Huis van de Wijk Middelwatering, Reigerlaan 66.

Aanmelden of meer informatie

Meer weten over de lotgenotengroep of aanmelden voor de bijeenkomsten? Neem contact op met het aanmeldbureau van Welzijn Capelle, aanmelding@welzijncapelle.nu of 010 – 707 49 00 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur).

De lotgenotengroep wordt georganiseerd door Welzijn Capelle en het Platvorm Verlies, rouw en zingeving.

Advertentie