8.5 C
New York
dinsdag 7 mei 2024

Een frisse uitstraling van 68 woningen in de Buizerdhoek

Op donderdag 28 april 2022 waren alle huurders van de 68 woningen aan de Buizerdhoek in Waddinxveen uitgenodigd om de oplevering van het groot onderhoudsproject te vieren. Kirsten Schippers, wethouder van Waddinxveen, Merlien Welzijn, directeur-bestuurder Woonpartners en Henk den Boer, directeur Strategie en Ontwikkeling van Roza Vastgoedonderhoud sloten aan bij de gezellige bijeenkomst.

Fris en duurzaam combineren

Iedereen kon beamen dat de woningen er weer puik bij staan als je komt aanrijden. En dat heeft te maken met de vernieuwde geïsoleerde daken.

Merlien verwoordde het: “De woningen staan er weer fris bij. Niet alleen door het onderhoud dat gedaan is maar ook door het onderhoud te combineren met betere isolatie. De woningen zijn van label C naar gemiddeld A gegaan. We hopen u als bewoner daarmee te helpen om de energierekening in de hand te houden.

We doen dat ook niet alleen. We hebben gekozen om met Roza Vastgoedzorg samen te werken omdat ze ruim 80 jaar ervaring hebben met onderhoudswerkzaamheden waarbij je in gesprek gaat met bewoners. Kelly en Cor kennen jullie allemaal. Ik heb ook begrepen dat er geen perfectie bestaat maar dat je bijvoorbeeld via het spreekuur op laagdrempelige manier samen naar oplossingen kan zoeken”.

Nestkastjes

“Ik bedank eerst Woonpartners voor wat jullie geïnvesteerd hebben. Met verduurzamen hebben we als gemeente meestal met eigenaren te maken. Als huurder ben je afhankelijk van de woningcorporatie. Ik hoorde dat sommige bewoners het best spannend vonden dat hun dak eraf ging, maar ik zie dat het goed is gekomen.

Als bewoners hebben jullie al veel meegemaakt: naast de werkzaamheden aan de woningen heeft de gemeente ook het openbaar gebied aangepakt en is de school verbouwd. Maar deze wijk staat er nu prachtig bij. Er zijn zelfs nestkastjes geplaatst en dat maakt mij als wethouder van natuur en recreatie ook erg blij. Ik hoop dat u als bewoners hier nog lang kan blijven wonen met veel woongenot” aldus wethouder Kirsten Schippers.

Comfortabel wonen

Als laatste sprak Henk den Boer de bewoners toe. Hij beaamde de woorden van Merlien Welzijn: “Dit project is teamwork. We doen het niet alleen maar met een team dat bestaat uit medewerkers van Roza Vastgoedzorg, Woonpartners en bewoners. Met deze werkzaamheden hebben we mooie energiebesparende maatregelen getroffen. Zo kan de huurder comfortabel wonen en heeft de woning een lager energieverbruik. Met de stijgende energieprijzen is en wordt dat steeds belangrijker. We hebben reeds eerder voor Woonpartners mogen werken en ook nu is het fijn om een prachtig project te kunnen overdragen”.

Alle huurders kregen als dank een mooie hortensia aangeboden om in de tuin te planten. Buren spraken met elkaar en deelden hun gedachten hoe je nog meer energie kan besparen, onder het eten van een broodje.

Advertentie